Lars Larsen ger sin syn på dagens ÖSK

Lars Larsen ger sin syn på dagens ÖSK

Intervju med ÖSK:s före detta spelmotor Lars Larsen. - Jag tycker det är viktigt att unga spelare har fokus på att förstå vad det kräver att vara professionell spelare, berättar han.

ÖSK gick som på räls i början av säsongen och alla trodde att Sportklubben skulle vara med och slåss i toppen. Så är nu inte fallet och förlusterna avlöste varandra. Vad tycker DU saknas i ÖSK’s sätt att spela?
- Det är fler olika saker men den viktigaste enligt min uppfattning är att Haddad blev skadad och att ingen annan tog den chansen. Atashkadeh ser lovande ut men är mer en långsiktig investering.

Du spelade med ÖSK 2003-2007 och gjorde 47 matcher och 10 mål i Allsvenskan och 36 matcher och 8 mål i Superettan.
Vem är den största stjärnan i ÖSK idag?

- I dagens ÖSK är det Gerzic och Alvbåge som får dela på den titeln. (Artikeln skrevs innan säsongsavslutningen)

Vilken valfri fotbollspelare skulle du vilja se i den svartvita dressen i dag?
- Får jag välja fritt i Europa då väljer jag Messi men i Sverige så får det bli Tobias Hysén.

På din tid i laget spelade man 4-4-2 och du spelade mittfältare. Vilken position skulle du se dig själv i om du var med i dagens 4-3-3 system?
- Jag skulle självklart vara en av de två offensiva spelarna på mittfältet.

Det diskuteras mycket bland supportar att spelarna inte lägger all kraft på fotbollen. Många anser att bloggar och krogbesök gör att spelarna tappar koncentrationen på fotbollen, medan man på din tid i många fall jobbade deltid vid sidan av fotbollen. Vad anser du om koncentrationen vid sidan av fotbollskarriären?
- Jag tycker det är viktigt att unga spelare har fokus på att förstå vad det kräver att vara professionell spelare. Det betyder att ta vara på alla träningar för att lära sig nytt, sova och äta ordentligt som jag tycker för många underskattar och att den tid som finns utöver blir använd på ett förnuftigt sätt. För mig är det inte ok att använda hela sin fritid på att spela t ex poker, X-box eller charta på Facebook/Twitter. Jag tror inte på att huvudet är redo för nya intryck på träningarna om du har hållit på med detta 5 min innan träning!
Om man som 25-27-åring fortfarande inte har blivit en ny "Zlatan" och man har insett sina begränsningar så är utmaningen att kombinera fotbollen med något som kan förbereda spelaren till livet "efter" fotbollen.

Vad gör du i dagsläget och hur mycket följer du ÖSK?
- Jag är i dag Enhetschef på SELGA (Elgrossist) i Örebro och sen sitter jag med i ÖSK föreningsstyrelse, är suppleant i ÖSK:s bolagstyrelse och medlem i ÖSK fotbollkommite. Jag ser alla matcher som är möjligt och har bra inblick i verksamheten. ÖSK är mitt lag och jag tycker det är roligt att fortfarande vara en del av ÖSK fast nu är jag "experten" på läktaren tillsammans med 8000 andra (skratt).

Vad är ditt starkaste minne som spelare?
- Det finns många bra minnen men självklart min första hemmamatch mot Hammarby 2003. Jag gjorde ett fint mål och fick presentera mig för hemmapubliken och det minnet kan jag tänka tillbaka på då och då.

Och nu till sista frågan: Skulle du platsa i dagens ÖSK?
- Inte med den form som jag har idag och med de 40 år men som den spelare jag var 2003 när jag ankom till ÖSK...ja, självklart hade jag platsat.

Kenny Tunmatskenny.tunmats@gmail.com2011-11-05 21:32:00
Author

Fler artiklar om Örebro