Linus Hallenius återvänder hem

Linus Hallenius återvänder hem

Under lördagen bekräftades värvningen som får GIF-supportrar att drömma om framgång och bättre tider. Sundsvallssonen Linus Hallenius är tillbaka i sitt hjärtas förening efter utlandssejour i cypriotiska APOEL Nicosia och ett halvår i IFK Norrköping.

Redan under sommaren 2020 arbetades det febrilt från Sundsvalls håll (med bland annat uppmärksammad Swish-kampanj) för att locka hem Hallenius efter det stod klart att vederbörande brutit med APOEL. Valet föll dock tillslut på guldjagande IFK Norrköping och en chans till att vinna en titel. Ett beslut som smärtade för GIF-supportrar men som inte var svårt att ha förståelse för i det läget.

Efter ett halvår där både lag och spelare haft det motigt började det tisslas och tasslas en del om Linus framtid i föreningen. När det sedan stod klart att Norrköping och Hallenius kommit överens om att bryta kontraktet i förtid den 29 januari gick det fort. Ett dygn senare bekräftade GIF Sundsvall på sin hemsida att föreningens meste allsvenske målskytt genom tiderna (35 mål) Linus Hallenius var klar för en återkomst i Giffarna. 

31-årige Hallenius har signerat ett tvåårskontrakt och citerades på hemsidan. 
”Det känns fantastiskt att komma hem, där både hjärtat och huvudet vill vara.” 

Därmed är en viktig pusselbit och ledargestalt adderad till GIF Sundsvalls lagbygge i jakten på en allsvensk plats. Heja GIF! 

Marcus Persson Westin2021-02-01 13:04:00
Author

Fler artiklar om Sundsvall