Målet med glödheta premiären – ett svartvitt Eyravallen: ”Vi har ett ansvar”
Supporterklubben Kubanerna önskar sig att örebroarna köper biljetter och fyller läktarna mot Djurgården.

Målet med glödheta premiären – ett svartvitt Eyravallen: ”Vi har ett ansvar”

Det är ett enormt tryck inför Örebro SK:s första allsvenska match 2020. Mästarna Djurgården kommer på besök – och Stockholmsklubbens supportrar är på jakt efter biljetter i massvis. Men som ÖSK-supporter har du möjlighet att dra strå till stacken genom att vara snabb på knappen. "Nu är det extra viktigt att vara på tå och sätta tonen", säger Kubanernas ordförande Magnus Eriksson Malm.

Lördagen den 4 april klockan 13.00 är det äntligen dags.

Örebro SK sparkar igång den allsvenskan säsongen 2020.

Laget gör det mot regerande mästarna Djurgården – vars anhängare kommer att dyka upp i massvis och ha som plan att färga Behrn Arena blårandigt.

Nu uppmanar ÖSK:s supporterklubb Kubanerna örebroarna att ligga steget före.

I dag, måndag, är det nämligen förtur för årskortsinnehavare och medlemmar i ÖSK att köpa biljetter till den framemotsedda premiären. Se då till, förutsatt att du inte redan innehar ett abbonnemang eller är medlem, att kontakta någon bekant som kan köpa i förtid och be om hjälp.

Som årskortsinnehavare eller medlem är det även en bra idé att kontakta sina nära och kära och ge dem möjligheten att få tillgång till biljetter före alla andra.

– Det gäller att ställa upp och stötta laget från första början. Det kan inte bli en så mycket svårare motståndare i en premiär, varken på planen eller läktaren, så vi har ett ansvar att sluta upp, säger Magnus Eriksson Malm, ordförande för Kubanerna.

"Behöver oss alltid"

På tisdag öppnar försäljningen till matchen för allmänheten där maximalt antal är fem stycken per person. Djurgården har tilldelats 3 500 biljetter på förhand. När dessa är slutsålda kommer klubbens anhängare, med all säkerhet, att börja köpa platser på andra sektioner tillhörande ÖSK och fylla dem snabbt.

– Spelarna behöver oss alltid, oavsett vilken typ av match eller vilken typ av motståndare det handlar om. Nu är det extra viktigt att vara på tå och sätta tonen inför den fortsatta säsongen, understryker Magnus Eriksson Malm.

Djurgården har varit en riktig skräck för ÖSK det senaste årtiondet. Inte minst på Behrn Arena där ÖSK inte slagit laget sedan 2010. Magnus Eriksson Malm vill se den sviten spräckas.

– Det är dags att vi bryter trenden och besegrar Djurgården. Vi supportrar bidrar bäst genom att stötta ÖSK på plats.

Från klubbens håll räknas det med fullsatt kuliss på premiären.

– Många brukar köpa sent eftersom det inte alltid är slutsålt, men här blir det verkligen först till kvarn, säger Sandra Almqvist, marknads- och evenemangsansvarig på ÖSK Fotboll, till Nerikes Allehanda.

David Flatbacke-Karlsson@Daavvvvee2020-03-09 00:06:29
Author

Fler artiklar om Örebro