Varberg Energi Arena, 2022-07-25 19:00

Varbergs BoIS - Hammarby
0 - 3

Matchkrönika: Bredd utan spets och fortsatta bryderier
Denna gång hjälpte inte den nya "10-matchersregeln" för Ismet Lushaku.

Matchkrönika: Bredd utan spets och fortsatta bryderier

Sveriges bredaste trupp förlorade mot Hammarby.

Varbergs Bois stod för riktigt bra första 10-12 minuter. Sedan hittade Gustav Ludvigsson målet med en skarv i Hammarbys första anfall och scenförändringen var total. Ludvigsson kunde strax därefter öka på till 0-2 efter att André Boman drällt med bollen. 

Nyckelordet i den här tillställningen var ändå kvalitet
För där Varberg fortsatt letar runt efter nån som kan sätta dit bollarna behöver Hammarby knappt en halvchans för att göra detsamma. Något som Jocke Persson också var inne på i paus. Då hade nye Krasniqi bränt ett jätteläge sedan André Boman förtjänstfullt tagit sig fram längs högerkanten och spelat in snett framför mål. 

Men Krasniqi tar sig till lägena
Vilket han gjorde även i andra halvlek efter att Oscar Sverrisson snappat upp Edvin Kurtulus nonchalanta bakåtpassning och returen gått ut till Krasniqi. Som iskallt vände bort en back men placerade skottet mot det tomma målet precis på den enda plats där det inte skulle komma. Så därför kan jag tycka att Hallands Nyheters 1:a i betyg på denne 18-åring som för en månad sedan spelade division 1 fotboll känns väldigt märklig. Ungefär som alla de 2:or som slentrianmässigt brukar delas ut.    

Men över till en annan 18-åring
Jacob Redenfors fick göra allsvensk debut med sitt inhopp i andra halvlek och Varbergs BoIS fortsätter hålla fanan högt enligt "projekt 500" som diskuterades i studion innan match. Och som det återigen kommer att finnas anledning att återkomma till. 

För att återgå till matchen 
så kan konstateras att med namns som Tranberg, Winbo och Le Roux så fanns det gott om "gnuggare" på mitten medan de mer kreativa som Kunst, Matthews och Elitton Jr satt på kvisten. Det säger också något om inställningen till denna match. Även om trion på sedvanligt perssonskt manér fick komma in med halvtimmen kvar. 

Jocke P verkade fortsatt ganska obrydd efter match
och var inne på just det där med kvalitetsskillnaden. Och han ville inte skylla på de fyra avstängningarna för Varberg har ju ändå "Sveriges bredaste trupp". 

Till nästa match väntar ytterligare 2 avstängningar (Tranberg och Lushaku). Och det kan trots 5 pinnar ner till strecken med halva serien spelad göra åtminstone mig en aning brydd. När ett desperat Sundsvall väntar på Norrportens konstgräs. 

För efter tre mållösa matcher i rad börjar det sannerligen bli dags att sätta dit den där bolljäveln nu. 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-07-25 22:54:34
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS