Mjällby AIF-Halmstads BK 0-0
Maif och HBK spelade 0-0.

Mjällby lämnade kvalplatsen och tog sig förbi Degerfors i tabellen efter ännu en mållös match hemma mot Halmstad.

Vi kan börja med det positiva. En ny poäng och man lämnade kvalplatsen. Maif höll ännu en gång nollan bakåt och är otroligt stabila och gör få misstag med vår nye mittbacksgeneral Carlos Gracia Moro. Ja hela backlinjen var bra. Men offensivt är Mjällby fortsatt blekt. Det handlar inte om missade målchanser eller otur. Det är inte så att Bergström skapar massor av skottlägen. Det är inte så att Amin Sarr träffar ribban eller att  backarna i motståndarlagen räddar på mållinjen. Istället är det vanligaste anfallsvapnet i Maif, inläggspelet som aldrig lyckas. Hörnor nickas alltid bort av motståndarna. Inläggen från Hodzic eller Noah på vänsterkanten eller Joel eller Viiktor på högerkanten rensas alltid bort. Kvaliteten på sista inlägget, sista hörnan och sista passningen är för dålig. Detta måste bli bli bättre - annars kommer Maif åka ur. Ska vi hitta något mer positivt än det rent defensiva så tycker jag att inhopparna Sam Johnsson, Silverholt och Moro ändå gjorde bra inhopp. Men Halmstads offensiv var inte heller bra. Två jättelägen måste ju nämnas. Antonssons fria läge i första halvlek räddades av Carl-Johan Eriksson nere vid stolpen och i andra halvlek nickade Emil Tot Wikström bollen via Erikssons händer i ribban. Maif hade EN het målchans på hela matchen och det var när Joel i andra halvlek fick till ett fint högerinlägg och där Amin Sarr vann nickduellen och fick på en jättefin nick som var jättenära att resultera i ledningsmål för Maif. Till helgen väntar Elfsborg hemma på Strandvallen. Tror jag ska satsa några hundralappar på Oddset på 0-0!