Lagbanner
Silly Season 19/20: MAIF lånar från Öster

Silly Season 19/20: MAIF lånar från Öster

Här ska vi förhoppningsvis hjälpa dig att hålla reda på vilka spelare som tillkommer och vilka som går under årets silly season. Naturligtvis blir det också en hel del rykten så ta det med ett antal nypor salt.

Årets silly season är redan igång. Håller du på MAIF? Då följer du den bäst här! 

Klara in:

Adam Rubin, fw, Tenhults IF
Första nyförvärvet inför division 1 är 22-årige anfallaren Adam Rubin som närmast kommer från Tenhult och division 3. Där hjorde han 17 mål på 21 matcher i ett bottenlag vilket är ett bra facit. Han har också hunnit med 6 matcher och 3 mål för Jönköping Södras U21-lag under säsongen. "Adam är en rörlig, löpstark forward som skapar ytor både för sig själv och sina medspelare. En duktig avslutare och målskytt som dessutom är villig att jobba hårt för att bli bättre" beskriver coach Christer Persson. Välkommen Adam!

Adam Bark, mf, Örebro SK
Den lovande yttermittfältaren fick inte förlängt kontrakt med Örebro provtränade med bland annat MAIF och Västerås SK. Snabb ytter med ett antal juniorlandskamper och en allsvensk debut i bagaget, en intressant spelare som nu är klar för MAIF. "En ung ambitiös spelare som kompletterar truppen på ett väldigt bra sätt. En offensiv mittfältare med en hög spelförståelse, fin teknik och ett bra passningsspel" beskriver coach Christer Persson. Välkommen, ännu en Adam!

Markus Uppling, fw, Sandvikens IF
Sollefteåsonen har tidigare tillhört IFK Norrköpings akademi och även hunnit med ett år som ungdomsproffs i Italien och Empoli. En notorisk målspottare med sin största styrka i snabbheten, som kan spela på de flesta offensiva positioner. Det ska bli spännande att se vad Markus går för, varmt välkommen!

Albin Ödberg, b, Örebro Syrianska IF
Ytterbacken Albin Ödberg provtränade med MAIF ett par veckor och beskrivs som en offensiv ytterback, något som 5 mål på 23 matcher föregående säsong när Örebro Syrianska vann div. 2 vittnar om. Har likt ett antal spelare i MAIF:s nuvarande trupp ett förflutet i ÖSK:s akademi. ”En vänsterfotad försvarare med bra fysik och fina offensiva kvaliteter. Albin besitter en väldigt bra karaktär och är ambitiös med sin fotboll” beskriver coach Christer Persson. Välkommen Albin!

Benjamin Tannus. mf, Östers IF (Lån)
En knapp vecka innan premiären så ansluter Benjamin Tannus på lån från Östers IF. Har ett förflutet i Jönköping Södra, varifrån han känner tränare Christer Persson, med vilka han gjorde ett femtontal matcher i Superettan innan flyttlasset gick söder över. Beskrivs såhär av Christer Persson: "En mittfältare med bra passningsspel, både korta och långa spelet och med båda fötterna, en fin teknik och hög spelförståelse". Välkommen Benjamin!



Rykten in:

Erik Moberg, b, Jönköping Södra
Efter många år på elitnivå i såväl Sverige som Danmark ryktas det om att Erik Moberg nu är aktuell för en comeback på hemmaplan. Har ett skadefyllt år bakom sig och ett kontrakt som går ut med J-Södra, men säger själv att det är 50/50 mellan MAIF och J-Södra. Motivationen att spela så högt upp som möjligt finns fortfarande. 

Andreas Carlström, mv, Rynninge IK
Den tredje spelaren som vi vet kommer träna med MAIF i december. Var förstemålvakt i Rynninge som trillade ur ettan under säsongen. MAIF är nöjda med sina målvakter men känner att man vill bredda kompetensen på positionen när krävande division 1 väntar.

Jesper Beurling, mf/mb, Åtvidabergs FF
MAIF skall enligt bloggen Östgötaboll vara intresserade av Jesper Beurling från Åtvidaberg. Mjölbykillen var intressant för såväl Linköping City som Åtvidaberg innan han valde spel för de senare, och kan lira i såväl backlinjen som mittfältet. Beskrivs som en spelare med god fysik, bra speluppfattning och bra fot. 


Klara ut: 

Jonathan Hellqvist, b, Mjölby AI FF
Har fått begränsat med speltid och lånades under säsongen ut till division 3 laget Mjölby AI FF. Nu står det klart att Jonathan lämnar klubben och tar klivet över permanent till Mjölby. Lycka till!

Arvid Falk-Lindgren, mf, Mjölby AI FF
Likt fallet med Jonathan Hellqvist har speltiden för Arvid varit sparsam sedan han tog klivet över till a-lagsfotboll. Lånades under säsongen ut till Mjölby AI FF och har nu gått över dit permanent. Lycka till!

Joe Harris, b, Hamilton FC
Efter två säsonger lämnar Nya Zeeländaren Motala för att testa sina vingar någon annanstans. Lycka till önskar vi!

Jacob Harris, b, Oklart
Fick säsongen spoilerad av skador och har i princip inte gjort en match. Lämnar nu MAIF precis som sin bror. Lycka till i framtiden!

Mattias Jansson, b, BK Zeros
Mattias återvänder till moderklubben BK Zeros i division fem efter att ha varit utlånad till AFK LInköping större delen av förra säsongen. Ett rejält nyförvärv för Zeros. Lycka till!

Khaled Qasem, fw, Oklart
Talangen som kom från IFK Norrköpings akademi får tyvärr inget nytt kontrakt när klubben nu kliver upp i ettan. Ryktas till några Örebroklubbar men också Boren i division 3. Vi säger tack för denna gång!

Eldin Lugonja, fw, Värmbol FC
Ännu en anfallare lämnar efter ett, enligt Eldin, gemensamt beslut tillsammans med MAIF. Stod för 24 mål under två säsonger där framför allt den första var väldigt bra med vinst i den interna skyttligan. Förra året blev knackigare målmässigt och med skadebekymmer dessutom. Tack för insatserna Eldin och lycka till framöver!

Niklas Jönsson, mf, Oklart
Niklas anslöt till MAIF inför säsongen från Eskilsminne i Skåne. Beskrevs som en väldigt lovande spelare med hög högsta nivå och en lite problematisk skadehistorik. Har inte fått ihop helheten med jobb vid sidan av fotbollen och har därför bestämt sig för att flytta tillbaka till Skåne. Det blev en väldigt kort sejour i MAIF tråkigt nog, vi önskar Niklas lycka till framöver!


Rykten ut: 

Jesper Adolfsson-Merbom, b, J-Södra
Enligt bloggen Östgötaboll så är Jönköping Södra intresserade av vår lovande mittback. Föga förvånande att Jesper lockar intressenter högre upp i seriesystemet, Christer Persson och MAIF hoppas dock på förläning av kontraktet. Vi också! 

Redaktionen2020-06-08 15:10:00
Author

Fler artiklar om Motala AIF FK