Ny seger för det svenska U21-landslaget
Joel Asoro hade en lyckad match i den blågula tröjan.

Ny seger för det svenska U21-landslaget

Joel Asoro blev tvåmålsskytt när Turkiet slogs tillbaka med 3-0.

Kvalresan mot U21-EM 2019 fortsätter och segrarna för Roland Nilssons blågula manskap likaså. Under fredagen besegrades Turkiet med 3-0 på bortaplan och stor hjälte i Sverige blev anfallaren Joel Asoro som noterades för två mål.

- Att vinna en tuff bortamatch med tre mål får man vara nöjd med. Vi gör verkligen jobbet defensivt idag och lyckas på ett bra sätt med våra omställningar, säger förbundskapten Roland Nilssson till fotbollsförbundets hemsida.

Turkiet var inför denna match i ett prekärt läge och behövde ta poäng för att ha en realistisk chans att ta sig vidare. Något som "Rolle" var förberedd på:

- Vi hade pratat om innan att det var lite sista chansen för dom att stanna kvar i kvalet. Vi förväntade oss att dom skulle komma ut och satsa rejält offensivt från start, och om vad vi skulle göra för att utnyttja det läget. Man kan väl säga att det blev som vi hade tänkt oss.

I paus hade Sverige ledningen med 2-0 efter att Joel Asoro öppnat målskyttet efter sju minuter och före halvtidsvilan fyllde Svante Ingelsson på med sitt 2-0-mål.

Turkiet kom aldrig ifatt och istället för en reducering kunde Joel Asoro definitivt stänga tillställningen med sitt 3-0-mål som blev slutresultatet. En viktig seger för Sverige U21 som spelar en ny kvalmatch till veckan. På tisdagen väntar Cypern på bortaplan, en motståndare Sverige besegrade med 4-1 tidigare i höstas.

I övrigt kan vi konstatera att de båda debutantera i truppen, Jonathan Levi och Dennis Hadzikadunic, fick speltid med sina två inhopp i slutet av matchen. Sverige ligger nu på tredjeplats i grupp sex på 11 poäng. Leder gör Belgien på 14 poäng som har en match mer spelad.

Inför Cypern-matchen säger förbundskapten Roland Nilsson följande:

- Ännu en svår bortamatch, vi reser imorgon och sedan har vi två dagar att förbereda oss på bästa sätt. Det gäller att vi laddar om ordentligt så vi kan ställa upp med ett piggt lag på tisdag. 

*** *** ***

Turkiet U21 - Sverige U21 0-3 (0-2)
0-1 Joel Asoro 7´
0-2 Svante Ingelsson 40´
0-3 Joel Asoro 83´
Arena: Oba Stadyumu, Alanya 
Domare: Dennis Higler (Nederländerna)

Sveriges startelva 4-4-2 fr.h: Dahlberg - Wahlqvist (K), Dagerstål, Brorsson (Hadzikadunic 87´), J. Andersson - Ingelsson (Levi 79´), Svanberg, Ssewankambo, Rakip - Asoro, Isak (J. Larsson 70´)

Citat från svenskfotboll.se

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2018-03-23 20:45:00
Author

Fler artiklar om Sverige U21