Nya tränarduon klar

Så har Oddevold gjort klart med en ny tränarduo inför nästa år. Männen som tar över är Jonas Rehnberg och Jimmy Karlsson.

Sedan en liten tid tillbaka har det stått klart att Oddevold och L-O Mattsson väljer att gå skiljda vägar. För en del har det kännts både lite underligt och vemodigt att 1+1 klausulen utnyttjades och man gick skiljda vägar. Detta kanske mest eftersom det är allmänt känt att L-O Mattsson inte bara brinner för sin roll som tränare utan även specifikt för föreningen. Utan att spekulera vidare väljer åtminstone jag att rikta ett varmt tack till dig, L-O Mattsson, och hoppas att du hittar ett spännande projekt i närområdet så du får runda av tränarkarriären med något fint.

Vidare värmlandsanknytningar
Nu är det dock klart vem som tar över och man fortsätter på spåret av tränare som har kopplingar till Värmland. Näste huvudtränare är nämligen Jonas Rehnberg. Jonas är förvisso uppvuxen i Åmål men kommer senast från ett tränaruppdrag i Carlstad United. Först förde han upp ur dem division två för att sedan parkera på en åttonde plats i NorrEttan denna säsongen. Tidigare har han även varit framgån med bl a IFK Åmål. Det är en 43 årig tränare som tar över och fotbollsfilosofin han säger sig stå för är en trygg och organiserad defensiv i kombination med ett kreativt anfallsspel. Under försäsongen kryssade Oddevold mot just Carlstad United. Vid sidan av tränaruppdraget arbetar Jonas med att vara fotbollsinstruktör på ett gymnasium i Åmål.

I samband med att Rehnberg tar över står det också klart att Jimmy Karlsson, senast i IFK Lane, som vi kanske känner igen från ledarrollen hos lokalrivalen IFK Uddevalla blir ny assisterande tränare. Tony Fylksjö slutar alltså efter flera år som andrafiol på tränarbänken. Även här vill jag rikta ett varmt tack och hoppas du kan få en huvudtränarroll i något spännande projekt, Tony. Jimmy Karlsson slutade av personliga skäl i IFK Uddevalla och hamnade istället i IFK Lane vilka han försökte rädda kvar i division fyra. Det stod dock klart ganska tidigt att det inte skulle bli någon fortsättning då ambitionen är att träna lag högre upp. Jimmy erkänner att det var smickrande när den gamla moderklubben hörde av sig och han ser fram emot att få träna Oddevold.

Kontraktet med de båda herrarna är skrivet på två år.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-11-03 14:43:41
Author

Fler artiklar om Oddevold