-
-

Oddevold krigade till sig seger i Skåne
Johan Patriksson stod för matchens enda mål när Oddevold ordnade tre poäng i Landskrona.

Oddevold krigade till sig seger i Skåne

Äntligen är säsongen igång och med en på pappret riktigt svår uppgift begav sig Oddevold söderut till Landskrona. Efter 95 minuters försvarsspel var säsongens första seger bärgad.

Första halvlek
Med en gameplan att låta hemmalaget stå för det mesta av initiativet sparkades matchen igång och det var få, om någon, som kunde undgå att se att så var fallet. Oddevold avvaktade och väntade på läge att kontra men lite för ofta var man något nervösa i uppspelsfasen och fick bollen i retur allt som oftast då man sökte ett längre alternativ. Erik Dahlin i Oddevolds mål fick visa sin klass redan i den första halveken. Med drygt halva halvleken spelad kunde Oddevold komma in något mer i matchen och man fick en period på kanske tio minuter när matchbilden var något mindre ensidig. I det stora hela var dock den första akten likt resten av matchen mest hemmalagets. Landskrona spelade lugnt och metodiskt men Oddevold låg bra i positionerna och de båda ytterbackarna i Andreas Almroth och Andreas Bergman skötte sitt arbete bra och BoIS hade svårt att komma runt på kanterna.

Andra halvlek
Om första halvlek hade varit något ensidig var det ingenting mot vad den andra blev. I en allt mer frenetisk jakt jobbade BoIS på för en kvittering men hade svårt att komma till de riktigt farliga lägena. Väl där saknades skärpan i kombination med att Erik Dahlin storspelade. Bl a missade Landskrona öppet mål vid en av få omställningar för hemmalaget. Detta tack vare mycket förtjänstfullt arbete av Oddevoldförsvaret. Bohusläningarna fick slita hårt och försäsongens fysträning verkar ha givit resultat. Både Tobias Mikaelsson och Rikard Johansson på sina yttermittfältspositioner fick springa mycket för att Oddevold skulle ha något framåt över huvudtaget. Matchbilden kom även att passa inbytte Victor Mollapolci utmärkt och nyförvärvet hade några fina chanser utan att lyckas. Närmast en utökad ledning var dock Pablo Andersson med ett fint och hårt skott strax utanför i en av Oddevolds kontringar. Landskrona uppträdde allt mer irriterat och även hemmapubliken visade sitt missnöje med bl a inkastade föremål under andra halvleken.

Sammanfattning
Undertecknad har efter alla dessa års harvande på lägre nivå kommit att bli likgiltig inför hur Oddevold spelar så länge man presterar. Idag är egentligen ett klockrent exempel på just detta. Det var längesen man såg ett Oddevold som spelade så cyniskt. Det tidiga ledningsmålet befäste egentligen bara den inslagna vägen med att låta Landskrona ha initiativet. Om det funnits siffror på bollinnehav under dagens match hade man förmodligen rört sig i regionen 80+ procent i skåningarnas favör. Speciellt under andra halvleken. Oddevold spelar dock, med facit i hand ett spel man behärskar och Landskrona gör det inte. Framförallt eftersom det randiga hemmalaget vaskar fram alldeles för lite målchanser på nämnda bollinnehav. De gångerna man trots allt kommer till avslut verkade det idag inte spela någon större roll hur bra de var. En del tur och en del briljant målvaktsspel gör att BoIS blir mållösa.

Målen

0-1, Johan Patriksson (20')
Efter att ha avancerat förbi två Landskronaspelare på mittplan placerar Johan in en vänster vid målvaktens stolprot. Välavvägt, välplacerat skott och en soloprestation.

Dagens !
Erik Dahlin. Tarzans pôjk levererade ren klass idag och är bevisligen också mycket medveten om publikstödet då ha manade igång de tillresta supportrarna.

Dagens ?
Idag stämmer allt vad det gäller försvarsmässigt och rimligen är Landskrona ett av de bättre lagen på att hålla boll i serien men gärna LITE mer av ett eget spel till nästa gång tack. Om inte annat så för nervernas skull.
 

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-04-12 23:17:13
Author

Fler artiklar om Oddevold