-
-

Oddevold segrare i ett andra, stökigare derby

Oddevold segrare i ett andra, stökigare derby

Två derbyn på två omgångar. Under måndagskvällen gästade FC Trollhättan Rimnersvallen för en match som skulle innehålla mycket mål. FC Trollhättan inledde bäst men tappade både spel, tränare och fattningen innan Oddevold kunde avgå som segrare.

Första halvlek
Det var Trollhättan som inledde klart bäst. Personligen har jag svårt att avgöra om det berodde på att man helt enkelt spelade bättre eller om Oddevold lämnade över initiativet för att satsa på omställningar. Oavsett vilken den bakomliggande anledningen var gavs FCT allt för mycket tid att vårda boll och det uppträddes passivt i hemmalaget. Detta till trots skapades inte allt för många målchanser från de svartklädda gästerna. Närmast var Edwin Phiri som lurade bort sin markering och blev helt rent med David Stenman. Skottet blev dock inte vad de få tillresta bortasupportrarna hoppades på då Phiri sköt högt över från nära håll. Efter drygt 20 minuter kunde Oddevold flytta fram sina positioner något och efter en dryg halvtimma var man det bättre laget. Trollhättan hade stora svårigheter att skapa något och av deras mer namnkunniga spelare såsom Bennhage och Bjurström såg man väldigt lite. Ganemyr, Nyström och Jansson på Oddevolds mittfält gjorde ett starkt arbete och fick kontroll över mittplanen. Samtidigt gjorde Andreas Almroth sin kanske bästa match i Oddevoldtröjan och tillsammans med Eric Kallberg (inledningsvis) och även Jesper Westermark kom Oddevold runt på främst höger kanten. Det var också härfrån första målet skulle komma. Det såg mycket stabilt ut inför andra akten och Trollhättan hängde med huvudena.

Andra halvlek
Av de avslutande 45 minuterna hade det inte gått mycket innan Trollhättan bjöds in i matchen genom bristande kommunikation i försvaret. Någon ytterligare offensiv att tala om blev det dock inte för gästerna. Istället var Johan Patriksson var inblandad i två matcher som kunde punkterat matchen. Först friades en handssituation i straffområdet vilket får betecknas som en 50/50 situation och senare nickade Johan från nära håll och tvingade gästernas målvakt till en mycket fin reflexräddning. De efterföljande hörnorna skulle dock tillslut ge utdelning och vara anledning till att FCTs tränare Jesper Ljung fick avsluta matchen på läktaren. Enligt FCTs håll var det kraftig besvikelse över att man inte fått genomföra ett byte som orsakade frustrationen. Trots en reducering i slutskedet genom David Bennhage kunde Trollhättan inte knipa poäng och istället avsltuades matchen med ett rejält bråk. Jesper Westermark var påväg igenom men kapades mycket vårdslöst av Kazumovic i FCTs försvar. Det var nära till handgemäng och både Robin Ganemyr och Edqin Phiri varnades. Den senare vägrade även Ganemyr handen när det var dags att be om ursäkt. Som kronan på verket ställde han sig och gav huvudläktaren fingret när han skulle gå av planen.

Sammanfattning
Återigen möter Oddevold ett spelskickligt lag som inte riktigt har instinkten att "bara trycka in den" när det bjuds på målchanser. Ibland såg det slarvigt ut i backlinjen men samtidigt var planen blöt, hal och svårspelad. Återigen visar Oddevold att tyngden på fasta situationer lönar sig och återigen tar man en rättvis trea. Obesegrade och delad ledning med ÖIS även om målskillnaden är sämre.

Målen
1-0, Robin Ganemyr ('35)
Ett inspel från Andreas Almroth på högerkanten letar sig via FCTare och Peter Nyström till Robin Ganemyr som kan placera in bollen från en position någon meter utanför straffområdet.

2-0, Johan Patriksson ('45)
Många trodde att Robin Ganemyr slog sin vänsterhörna rakt i mål men enligt uppgift skall Johan Patriksson ha touchat den.

2-1, Victor Mollapolci ('51)
En fin djupledsboll från Kazumovic hamnar lite på halvdistans mellan backlinje och målvakt. Stenman signalerar att han skall ta den men tvekar och Mollapolci kan istället lyfta bollen över David Stenman.

3-1, Sören Ferm ('75)
Efter en tredje hörna på raken uppstår flipperspel i straffområdet då Trollhättans målvakt springer in i en hög med spelare. Sören Ferm är sist på bollen när han lägger den i öppet mål.

3-2, David Bennhage ('90)
En fin frispark från höger, strax utanför straffområdet når Bennhages panna som slitit sig loss från sin markering.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2014-05-14 10:54:00
Author

Fler artiklar om Oddevold