Oddevold släpper lokal transferbomb
Fr v: Alen Kasumovic, Daniel Stanisic, Daniel Janevski och Viktor Mollapolci. Fyra FCT-spelare som spelar för Oddevold nästkommande säsong.

Oddevold släpper lokal transferbomb

Under eftermiddagens presskonferens presenterade Oddevold inte mindre än fyra nya spelare. Samtliga spenderade det senaste året hos lokalkonkurrenten FC Trollhättan. Ingen av de närvarande hade räknat med detta, inte ens spelarna själva och stämningen blev nästan lite lustig.

Oddevold är i full gång med lagbygget inför nästa säsong. Förutom en rad förlängningar med yngre och lovande spelare presenterades idag en riktig transferbomb med lokala mått mätt. De nya spelarna som skall spendera kommande säsong med Oddevold är Daniel Stanisic, Daniel Janevski, Alen Kasumovic och Viktor Mollapolci.

Det infann sig en ganska lustig stämning under eftermiddagens presskonferens på Thordéngården när de nya spelarna presenterades. Närvarande journalister och undertecknad blev något tagna på sängen. Tre försvarsspelare och en för offensiven har nu kritat på för Oddevold. Inte sedan 1987 har en liknande övergång genomförts i närområdet då lika många spelare från IFK Uddevalla gjorde samma flytt.

Spelarna är såklart medvetna om att en sådan här övergång sticker i ögonen i 0520-området men menar samtidigt att man har ambitionen att ta sig uppåt. Detta är något de har möjlighet till i Oddevold. I vissa fall har det dessutom varit tydligt att division två inte är aktuellt även om det såklart är tråkigt att lämna gamla lagkamrater efter en lång tid ihop. 

- Det är inte alls omöjligt att det hade blivit Oddevold även om FC Trollhättan hade spelat kvar, säger Daniel Stanisic.

Enligt tränare L-O Mattsson är det förutom fotbollskunskaper karaktären och att man får in nya dimensioner i truppen som avgjort att man värvat dessa fyra. Det i kombination med att man anser sig kunnat scouta spelarna på ett bra sätt och att de samtliga har fått goda vitsord från bekanta i fotbollsvärlden. 

- Inför årets bortamatch mot FC Trollhättan pratade vi om oron kring vad som händer bakom egen backlinje när vi tappar boll. Nu hoppas vi att det istället blir motståndarna som får tänka i dessa banor. Det är en av egenskaperna vi hoppas kunna utnyttja hos Victor.

Efter två ganska heta derbyn med utvisningar och känslosvall fick Alen Kasumovic, trollhättefostrad, frågan hur det känns att lämna för Oddevold efter en sådan säsong. 

- Det är sådant som händer i stridens hetta. Utanför planen är vi fotbollsspelare snälla och kamratliga med varandra.

Kontrakten är skrivna på två år för samtliga utom Viktor Mollapolci som har ettårskontrakt.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2014-11-18 16:48:00
Author

Fler artiklar om Oddevold