2020-01-31 18:30

Erzgebirge Aue - Arminia Bielefeld
0 - 0

Oddevold studsade tillbaka mot Sylvia

Efter debaclet med förlusten mot FCT i förra omgången var frågan om Oddevold åter kunde repa mod i toppstriden. Svaret blev ja, efter seger med 3-2 mot IF Sylvia i Norrköping.

Detta referatet bygger på andrahandsinformation.

Första halvlek
Med Liridon Selmani tillbaka i startuppställningen och en nykomponerad backlinje med Anton Tideman på vänsterkanten var det ett Oddevold piskat att vinna som ställde upp i Norrköping. Rivstarten kunde inte bli påtagligare och innan fem minuter hade förlöpt låg bollen i hemmalagets mål. Oddevold fortsatte ligga på och kunde även utöka till 0-2, återigen genom för dagen mycket duktige Liridon Selmani. Känslan påminde om matchen då lagen möttes på Rimnersvallen förra året då allt gick Oddevolds väg i början. Man hade bud på fler mål genom friläge innan Sylvia repade mod och reducerade genom Allan Borgvardt innan det var dags för halvtidspaus.

Andra halvlek
Den andra akten hade inte blivit mer än tio minuter gammal innan dynamitdansken Borgvardt var framme igen efter en hörna. Sylvia var helt klart stärkta av sitt sena reduceringsmål och inledde den andra halvleken bäst. Oddevold kan dock repa mod och med dryga kvarten kvar (inkl tillägg) bjuder Tobias Mikaelsson på ett mycket vackert mål. Sylvia växlar upp och vräker in bollar mot Oddevolds straffområde utan att skapa några egentliga farligheter. Kanske är det detta som renderar i den frustration som bl a leder till en dubbelvarning på Riki Cakic. Även flertalet andra spelare i hemmalaget får syna ostskivan innan domaren blåser för full tid.

Sammanfattning
Oddevold är något bättre även om man är illa ute ett par gånger och borde kanske punkterat matchen redan i första halvlek. Bäst i Oddevold är Peter Zwetsloot Isaksson som står för ett par matchavgörande räddningar tillsammans med Liridon Selmani och Tobias Mikaelsson. Tackvare att Qviding besegrade Trelleborgs FF blir det seriefinal nästa omgång oavsett resultaten i matcherna IS Halmia - Husqvarna FF och IK Oddevold - Lunds BK. Låt dock hoppas att Oddevold segrar och har möjlighet att gå om i vad som förmodligen blir årets viktigaste match.

Matchfakta
Resultat: 2-3 (1-2)
Målskyttar IKO: Liridon Selmani 2, Tobias Mikaelsson 1.
Målskyttar IFS: Allan Borgvardt 2.
Varningar IKO: -
Varningar IFS: Riki Cakic x2, Joonas Tamm, Markus Hansson, Marcus Kemppainen.

Publik: 326

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2013-10-02 16:32:00
Author

Fler artiklar om Oddevold