Lagbanner

Spelarprofiler vi minns - Paul Hermansson

Denna ännu förhållandevis unga mittfältsprofilen var med och spelade upp Oddevold i SöderEttan 2008. Studier gjorde dock att en flytt till Carlstad United i NorrEttan blev nödvändig. Paul ger alltid allt utan att för den sakens skull spela fult. Ett beteende som självklart skall premieras. Läs nedan intervjun med en riktig Oddevoldare.

Kortfakta:
Namn: Paul Hermansson
Ålder: 25år
Bor: Karlstad
Position: Mittfältare, defensiv 

Spelat i klubbar
Groheds IF, IK Oddevold, Carlstad United

Spelarstatistik:
2002, 6 matcher, 0 mål 
2003, 16 matcher, 4 mål
2004, 22 matcher, 3 mål 
2005, 12 matcher, 0 mål 
2006, 20 matcher, 3 mål
2007, 22 matcher, 2 mål 

Vad gör du nu förtiden?
Studerar i Karlstad sedan 2008 till Gis-Ingenjör = Kartor och geografiska informationssystem för kommuner och lantmäterimyndigheter. Jag gillar skog och natur så med denna utbildning kan man få ett jobb där man får vara ute i naturen. Är även intresserad av jakt t.ex. älgjakt. Det finns ju även mycket varg uppe i skogarna runt Karlstad.

Vilken relation har du till fotbollen idag?
Har spelat med Carlstad United sedan 2008, jag har varit mest defensiv innermittfältare i deras lag. Om sanningen ska fram så har jag tagit ett avbrott från fotbollen. Det var en tråkig säsong förra året och jag har haft lite motivationbrist sedan dess. Detta var ett beslut som växte fram under hösten förra året, då jag inte fick spela så mycket utan fick nöta mycket bänk. Sedan spelade vi ju i Norrettan med långa resor och då vill man gärna spela också.

Klubben hoppas att jag ska få suget tillbaka och kontraktet ligger vilande tills vidare. Än så länge har inte suget infunnit sig, vi får se vad som händer. Måste börja träna innan mars om det ska bli någon fotboll i år.

Har du kontakt med någon Oddevoldare idag?
Har kontakt med flera stycken, fast mest med Robert Pettersson och Peter Isaksson.

Vilket är ditt bästa minne från tiden i Oddevold?
När vi gick upp i Ettan, sista matchen var ett grymt minne! Alltid kul att när man lyckas vinna en serie.

Finns det något IKO kan lära sig av Carlstad United?
Inget speciellt, tycker Oddevold var en bra förening med många som engagerade sig, även runt klubben. Det har varit ganska turbulent i Carlstad United som du kanske känner till.

Kan du tänka dig att spela i Oddevold igen?
Absolut, Oddevold är ju laget i mitt hjärta! Kommer det en sådan möjlighet så kan jag absolut tänka mig det. Vi får väl se var man hamnar när studierna är klara nästa sommar, ska hitta ett  jobb och det kanske blir i Uddevalla eller Gbg-området.

Vem tycker du var bästa spelaren i Oddevold när du spelade hos oss? 
Johan Patriksson, proffsig inställning och snabb, bra egenskaper för att kunna spela högre upp. Vilket han även visat att han kan.

3st råd till Oddevolds Juniorer!
1. Behöver inte vara bäst från start utan ha tålamod.
2. Kommer inte på något mer just nu.
3. -

Vill du hälsa till någon i Oddevold?
Då vill jag hälsa till Bengt Eliasson, vår gamla materialare, han var riktigt bra! En bra person som jag kom riktigt bra överens med.

Har du några råd hur Oddevold ska ta sig tillbaka till elitfotbollen?
Att inte ha övertro på sig själva! Jag tror att förra säsongen överskattade dem nog truppens styrka. Ha mer långsiktighet i värvningsstrategin, längre kontrakt, bättre koll på nyförvärv och bättre scouting.

Hur mycket följer du IKO?
Jag följer Oddevold hela tiden, har koll på hur det går i matcherna. Pratar med vissa spelare som Isaksson så man får lite info om hur det går. Är även ute på Svenska Fans och kollar Oddevolds sida.

Snabbfrågor!
1. Favoritspelare - Anders Svensson i Elfsborg
2. Favoritlag - Manchester United.
3. Skostorlek - 42
4. Favoritfilm - Departed
5. Favorit skådis - Russell Crowe

Vi tackar Paul för intervjun och åren i Oddevolds klubbdress.
Hoppas du kommer tillbaka till oss innan du avslutar fotbolls karriären


Vid pennan // JOJO

JOJOmarkus.wikstrom85@gmail.com2010-02-16 19:31:00
Author

Fler artiklar om Oddevold