Lagbanner

Supporterprofilen: Markus Wikström

Dags för näste profil! Detta är en kille som har ett enormt stort Oddevold hjärta. Det var Markus som startade Oddevolds fans sida här på Svenskla Fans. Han har bl.a lagt många timmar hamrandes på trummor på Oddevolds matcher, skrikit sig hes på läktaren, skrivit Oddevold låt och ska nu ha hand om ett spännande projekt för klubben... 1932 KLUBBEN, detta får Markus presentera vid ett senare tillfälle.

Namn:  Markus Wikström
Ålder:   26 (1985)
Skostorlek:  42

När och hur kommer det sig att du började följa Oddevold?
- Jag har väl i ärlighetens namn aldrig haft något val? Första minnet är från -87 när jag från löparbanan storögd tittade på fallskärmshopparna som landade med matchbollarna. Att matchen slutade med vinst mot IFK Göteborg hade jag ingen aning om förrän en massa år senare men just den bilden är fin att ha med sig i livet.

Kommer du ihåg den första matchen du såg?
- Jag vet ju att jag såg en hel rad med matcher -95 men det blir väl naturligt att man inte kommer ihåg matchen mot Myresjö när den ställs mot segern mot IFK Hässleholm på ett regntugnt Skarsjövallen. Det är dock under året -96 som jag verkligen kan komma ihåg matcher. Detta mycket på grund av att pressansvarige Hans Bäckström, tillika min far, inte hanterade datorer bra nog för att kunna skriva laguppställningar. Detta fick därför en 13 åring ta hand om och var med och delade ut till press m.m. Inte illa pinkat eller?

Ditt bästa Oddevold minne?
- Segern i första kvalomgången mot Sävedalen 2007. Den totala ångesten som låg i bröstet innan man vände i kval NER mot div tre var inte att leka med. Jag tenderar att hitta sådana här punkter då det "lättnar" snarare än ren eufori.

Favoritspelare i Oddevold genom åren?
- I unga år var det Stefan Vennberg, men det vore nästan lite taskigt mot övriga spelare att välja honom. Inte för att han inte är bra, utan därför att jag knappast kunde stå för någon bra, saklig åsikt i frågan vid den tiden. En spelare som alltid behandlat mig väl på senare år är annars allas vår kapitän, Peter Zwetsloot Isaksson.

Har du någon speciell favorit tränare som har varit i klubben?
- Sånt här har jag dålig koll på men en utav de som tränat klubben som jag inte har någon större koll på i sin roll som tränare, men som är en mycket sympatisk människa är Peter Engelbrektsson. Familjen hade mer kontakt med hans familj förr om åren men då han blivit mer och mer norrman har det runnit ut i sanden tyvärr. Annars är sådana här frågor något som påverkas med tiden när man kan jämföra. Kommer säkerligen hålla Lien högt i framtiden då han alltid varit schysst mot mig m.m.

Du startade upp denna sida på Svenska fans, blev den som du hoppats på?
- Inte än, mest för att vi fortfarande är några för få. Vi siktar mot fem personer och att på allvar kunna hävda oss mot suveräna "Himmelriket". Det är ju egentligen så att det finns en handfull riktigt bra sidor här på SF, och att vi i dagsläget ligger strax under denna formidabla topp, även om vi är bättre än många klubbar högre upp. Aktiviteten på sidan är dock berömvärd och det är kul att notera att det finns ett intresse för föreningen.

Vilka styrkor har klubben enligt dig?
- Jag vill tro att föreningen med Stefan Mattsson i spetsen har ett stort marknadsmässigt kontaktnät som är bra för att vara en såpass liten klubb som vi trots allt är i den stora fotbollsdammen i dagsläget.

Jag vill lyfta fram föreningens faciliteter som står sig mycket bra i konkurrensen, sånär som på den fallfärdiga hemmaarenan.

Den tredje punkten jag vill lyfta fram är Bohus Bataljon, den skara människor som av vissa kallas för pingstvänner med taskigt överdriven självbild. Låt mig dock bara klargöra att jag hellre har 50+ navelskådande, verklighetsfrånvända fotbollsfanatiker som sätter sin klubb i första rummet, alla gånger och som visar andra att man gör det, både på match och vid andra tillfällen, än alternativet åt andra hållet. Detta andra alternativ är allt som oftast det som klagande antagonister kan "visa" upp alt. försöker dölja.

Tycker du att det finns något som Oddevold är mindre bra på?
-
Klubben behöver ett större sportsligt nätverk. Ja, det är väl skönt att kunna plocka spelare från närområdet där man vet vad man får, men det blir dyrt i längden. Vi skall inte sätta oss i samma rävsax som övriga klubbar runt om i Sverige som värvar "kända" spelare som spelat upp sina löner under en lång tid. Vi skall visa, återigen, att vi kan hitta och förädla talanger som Stefan Vennberg, Peter Larsson, Markus Johannesson, Magnus Kihlstedt eller Petrit Zhubi för den delen.

Har du något förslag på hur klubben skulle kunna öka sina intäkter?
- Jag jobbar i dagsläget med 1932-klubben, en passande julklapp kanske? Annars vet jag inte. Framgång föder mer intresse, så kommer det alltid vara. 1-kronas matcher är väl det jag kan komma på på rak arm.

Annars tror jag Oddevolds melodi just nu borde vara att MINSKA utgifter. Det är allmänt känt att vår omsättning är hög på den här nivån. Det hade kanske varit läge att kapa i utgifterna för att friställa de belopp vi uppenbarligen är bra på att samla in?

Vilken målsättning tycker du att klubben ska ha kommande säsong 2012?
- Avancemang. Finns ingen anledning att löka på den här nivån. Det är dyrt att spela div 1.

Annars är jag nöjd om vi spelar bättre än gångna säsongen och då menar jag inte placeringsmässigt nödvändigtvis. Jag vill inte se Oddevold på nedflyttning så länge som sist, för det var vi då rakt inte värda.

Var i seriesystemet ligger Oddevold år 2014?
- Hade du sagt 2013 hade jag svarat att vi förlorar kvalspelet nu 2012 men blir erbjudna uppflyttning eftersom Ängelholm, eller annan förening, går i konkurs. Frågan är bara om det är lämpligt att ta den?

Till sist vill du tillägga något?
- Hoppas på en fortsatt stigande kurva vad det gäller sjungande supportrar nästa år. Hoppas att dessa kan bidraga med en slant till tifoverksamheten. Jag brinner mycket för Bohus Bataljon och dess göranden. Vi kan inte nöja oss för att vi har bättre läktarstöd än Skövde AIK eller FC Trollhättan. Vi skall tillbaka till de nivåer som rådde -95 och -96 då Bohus Bataljon var omskrivna i rikspressen! DÅ förvaltades inte läget och man hamnade i sönderfall. Det skall inte hända igen.


Snabbfrågor!

Favoritspelare?
Har nog faktiskt ingen direkt favorit.Definitivt inte någon av de vanliga "stjärnorna" iaf.

Konstgräs eller vanligt gräs?
Generations 1-konstgräs, motvind och ösregn.

Bohusläningen eller Radio Väst?
Radio Väst

Lars Lagerbäck eller Erik Hamrèn?
Jag blir inte klok på Hamrén som man annars var positiv till... Förnedring på Parken t.ex.

Vinna en match med 5-4  eller 1-0?
1-0

Drömvärvning till IKO?
I dagsläget? Svårt, en Paul Hermansson-typ kanske. Kolla in nån match med Färöarna och deras lagkapten Fróði Benjaminsen, nåt åt det hållet.
Den människan skulle förmodligen kunna dö för sitt lag.

Simon Bank eller Mats Olsson?
Erik Niva!


Tackar Markus för dessa väldigt underhållande, intressanta och kloka ord.
Fortsätt nu med ditt STORA Oddevold hjärta att hjälpa klubben.

Vid pennan // JOJO

JOJO2011-11-15 17:54:00

Fler artiklar om Oddevold