Officiellt: Pontus Farnerud ny sportchef
Pontus Farnerud blir ny sportchef i ÖIS.

Officiellt: Pontus Farnerud ny sportchef

Under annandagen blev det klart att Pontus Farnerud tillsätts som ÖIS nya sportchef. Farnerud tillträder vid årsskiftet på ett avtal skrivet över tre år.

Efter en lång och gedigen spelarkarriär har Pontus Farnerud, 43, arbetat som såväl assisterande sportchef som sportchef i IFK Göteborg. Rollen som sportchef hade han mellan 2020-2022 i klubben. Därefter har han varit utanför fotbollen, bortsett från att han varit med i den sportsliga organisationen runt Landskrona BoIS.

Nu står det alltså klart att han återvänder till fotbollen som sportchef för ÖIS över de kommande tre åren. Såhär säger han till ÖIS Fotboll om sin nya roll:

- Det ska bli oerhört stimulerande och spännande att ta steget tillbaka in i fotbollen på allvar. ÖIS och jag har haft en bra dialog längs vägen och jag ser mycket fram emot att sätta i gång säsongen tillsammans med Andreas Holmberg och resten av teamet och spelarna. Sedan ÖIS och jag började dialogen har jag tittat och funderat över truppen och annat. Nu ska det bli väldigt inspirerande att prata med spelare, resten av ledarteamet och börja det konkreta arbetet. Jag är väldigt sugen på att sätta i gång och vara med och bidra till utvecklingen av ÖIS och till framtida framgångar på och utanför plan.

ÖIS styrelses sportsligt ansvariga Björn Anklev säger följande om rekryteringen i ett pressmeddelande:

- Pontus har erfarenhet som sportchef i Allsvenskan och vet vad som krävs för att nå resultat, både när det gäller truppbygge och organisation. Han har ett stort fotbollskunnande efter en lång fotbollskarriär både i Sverige och utomlands.

Markus Lundborgmarkuslundborg2023-12-26 17:24:00
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK