Lagbanner

Silly Season-bloggen: Adam Eriksson på väg bort - ersättare provtränar

Igår vinkade vi av Roberto Jacobsson och Danny Ervik. Nu kan vi berätta att ett tredje farväl snart kan vara nödvändigt. Uppgifter till redaktionen gör nämligen gällande att Adam Eriksson är på väg bort från klubben. I våras lånades Adam ut till Kinna i division 2 för att få matchträning efter ett skadeuppehåll men återvände i somras till ÖIS och har sedan dess varit i princip ordinarie på vänsterbacksplatsen. Men nu verkar det alltså som att Adam är på väg bort igen, den här gången permanent. Klubbarna som uppges vara intresserade är Falkenberg och Varberg. Med tanke på Erviks övergång till Falkenberg är Superettannykomligen Varberg det hetaste spåret.

ÖIS är vad det verkar beredda på spelarförlusten, för på måndag kommer Hannes Sahlin att provträna med laget, och är då tänkt som en ersättare till Eriksson. Vem är då denne Sahlin? Jo, en 23-årig vänsterback som under året huserat hos vår tilltänkte samarbetspartner Qviding, som även är hans moderklubb. Därifrån värvades han till Häcken inför säsongen 2007 men sejouren där blev kortvarig. Efter en kort utlåning till Gunnilse spelar Sahlin sedan 2009 återigen i Qviding. Den gånga säsongen medverkade han i 18 matcher, alla från start, och blev utbytt i fem av dessa. Merparten av matcherna har Sahlin agerat vänsterback, men han har även spelat på mittfältet i en handfull matcher.

Spelmässigt är Sahlin en allround back som har en giftig vänsterfot och bedöms vara bättre offensivt än Adam Eriksson. Defensivt sett har säsongen som varit inte imponerat, men det beror snarare på Qviding som helhet och inte Sahlin som spelare. Av det jag har hört och sett av honom är detta en spännande spelare som absolut kan ersätta, och till och med överträffa, Adam Eriksson. Spontant känns Sahlin som en Björkeryd-typ, d.v.s. en spelare som kan spela både i försvaret och på mittfältet, och som har en känslig fot och därigenom har passningsspelet som en styrka. Känslorna är blandade: det är givetvis tråkigt att förlora Eriksson som är en allround och nyttig back, men samtidigt känns Sahlin som en intressant spelare, tycker ni inte?

Fakta Hannes Sahlin:
Född: 1988-03-01
Moderklubb: Qviding
Övriga klubbar: Häcken, Gunnilse
Längd: 182 cm
Vikt: 77 kg


Sahlin in action i en match mot Landskrona.

Andreas Kristensson andreaskristensson@live.seankristensson2011-11-11 14:11:00
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK