Lagbanner
Gamla Ullevi, 2024-05-22 19:00

Örgryte - Trelleborg
1 - 2

Pålle om säsongsinledningen: ”Har inte lyxen att deppa"
Kommer Öis klara av att vända på säsongsinledningen? Det tror kapten Paulson.

Pålle om säsongsinledningen: ”Har inte lyxen att deppa"

”Here we go again” är känslan när Öis för fjärde året i följd börjar dåligt. En som varit med alla de fyra åren och ett gäng därtill är vår lagkapten Daniel Paulson, han men menar att det finns en mental styrka i laget som gör att det kan vända: ”vi är bra där”.

I skrivande stund är det 50 minuter kvar till match. Det hade kunnat vara Barcelona Öis möter, vilket lag som helst, just nu är den enda tanken som snurrar i mitt huvud gällande Öis: hur i hela helvete hamna vi här igen? För truppen är verkligheten en annan, de måste givetvis tänka på hur de ska slå nästa lag. Lyckligtvis för dem är det inte Barcelona, utan Trelleborg

– Vi har inte den lyxen som spelare, vi är inte nöjda men vi har en viktig match och måste fokusera på den, säger Paulson.

Du har varit med när det gått bra och såklart senaste åren där vi framförallt börjat dåligt, och så nu i år då, är laget där ni behöver vara för att det ska vända tror du?

– Det är väl fjärde raka säsongen nu vi öppnar dåligt om jag inte misstar mig. Det har varit tufft men våran trupp är bra och vi hanterar det bra. Vi har haft ett gäng bra prestationer och när man inte får resulattetn med sig så kan det sätta sig en känsla från tidigare år.

Men du tycker det finns en mental motståndkraft i laget mot det?

– Jag har varit med i andra upplagor där det också gått dåligt och där stämningen varit betydligt sämre. Där är vi bra.

”Väntar på röntgen”

Paulsson själv gick av mot Degerfors senast. Ett tungt avbreck för Sällskapet givetvis, man behöver sin kapten när det blåser. 

– Jag kände att det tog i baksidan efter en löpning. Sen försökte jag spela igen men det kändes inte hundra. Jag väntar på röntgen men det bör inte vara något allt för allvarligt. Men det blir iinget spel mot Trelleborg för min del.

Om vi ska Trelleborg nu då, vad är det för lag vi möter?

– Ett liknande lag som Helsingborg, robusta, hårt arbetande och bra i kontringsspelet. Vi måste givetvis hantera det mycket bättre än vad vi gjorde mot HIF. Men vi är på vår hemmaplan och vill dominera matchen.

Jag kastade ut lite spaningar om Paulson själv också, som han varken blev dementerade eller bekräftade, men det är uppslag till en annan artikel. Nu måste denna aning tunna och sannerligen strukturlösa, samt ihophafsade, artikel ut. Att snacka med Paulson gjorde i alla fall  mig gott. För när allt är skit vänder jag alltid min blick till honom, dels för att det är den enda jag inte kan bli arg och tappa det på, men också för att jag vet att han känner precis som oss åskådare. Han är en våra egna, det är en jävla lyx,det får vi aldrig glömma och det är en liten tröst när allt - allt som oftast - känns skit. Trelleborg då! Here we go again. 


 

Tim Gashi2024-05-22 18:56:00
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK