Lagbanner
Gamla Ullevi, 2024-04-27 17:00

Örgryte - Öster
2 - 2

Spelarbertyg: Örgryte-Öster
Aydarus Abukar som dragits med skador i drygt två år låg bakom båda ÖIS mål. Minst sagt glädjande.

Spelarbertyg: Örgryte-Öster

ÖIS får vänta ett tag till på sin första trepoängare. Detta efter att det äldsta rödblåa laget tappade 2-0 till 2-2 i solen på Gamla Ullevi, på två hörnor. Känns det igen?

Betygsskala:
1. Underkänt
2. Godkänt
3. Bra
4. Mycket bra
5. Världsklass

Hampus Gustafsson - 2
I affekt satte jag i går en etta. Men Hampus är egentligen bra matchen igenom, han gör i alla fall ett par riktigt vassa räddningar. Det är 2-1 han ska ha kritik för, han bör kunna få undan den där bollen på ett bättre sätt och då får aldrig Öster det momentum som blir. Tycker inte man kan klandra målvakten för att inte komma ut på en hårt skruvad hörna mot första stolpen, dessutom finns det två spelare där som ska kunna nicka undan den. Han går därtill ut på flera andra hörnor och nyper bollen. 

William Svensson - 2
William sliter på bra tycker jag. Får städa undan en del efter Isak i försvaret och följer med upp på ett fint sätt när ÖIS anfaller på Williams kant. När han flyttas ut till wing-back efter byten flyter han också igenom en gång och får iväg ett skott i stolpen. Klart godkänt. 

Jonathan Azulay - 2
Han gör inte så värst mycket väsen av sig vilket kan vara ganska bra för en mittback, spelar enkelt och är en trygg punkt mellan Faye och William som är mer aggressiva. Skyfflar undan en del bollar. 

Abdoulaye Faye - 3
Gillar Faye skarpt. Han är i denna match aggressiv som vanligt och allt som oftast rätt på det. När han vet att han är något farligt ute är han extra tuff och ser till att ta en friskaprk så att spelet stannar av, moget för åldern. Tror han är precis så mobil och aggressiv som Adde vill ha de yttre mittbackarna. Gör det kanske en aning svårt för sig när han ska rensa bollen någon gång men det blundar vi för. 

Isak Dahlqvist - 3
Satt och tänkte att Isak inte kommer till sin rätt ute på höger wing-back, hamnar ibland på efterkälken defensivt. Men så smyger han in centralt och gör 1-0 på ett tämligen akrobatiskt sätt. Han kombinerar fint med Pålle och det är ofta där det händer offensivt för ÖIS denna match. 

Amel Mujanic - 2
Amel har växlat upp denna säsong. Han fungerar fint som spelmotor, har en hel del bra aktioner och samarbetet med Edi ska resultera i alla fall ett mål. Men det är ungefär det jag förväntar mig av Amel. Ska han upp i mer än en tvåa krävs mer slutprodukt. Men samarbetet på mitten med Erion ser bra ut där Amel tar mer av ett offensivt ansvar. 

Erion Sadiku - 2
Skulle vilja påstå att han är relativt osynlig stora delar av matchen. Jobbar mycket sidleds i försvaret, när han aggressiv och bryter bollen i matchminut 18 är det påväg att bli riktigt bra, ska vara 1-0. Mer av den varan Erion. 

Anton Andreasson - 2
Kan hända att han slår en bra frispark som resuterar i något annars tror jag Anton kommer kvittera ut tvåor många gånger denna säsong. Han har ju en bra fot men kommer sällan till inläggsläge. Fyller på ganska bra i boxen men bollen kommer inte hela vägen till bortre. Det händer inte mycket offensiv väg på Antons kant, bortsett från när Ayda skickar in bollen för 1-0 -  Anton har inte mycket att göra med den aktionen. 

Daniel Paulson - 3
När Pålle kom fram var han för mig en offensiv spelare med en del flärd. Han kombinerade fint, kunde ”chopa” sin gubbe och skicka upp den i krysset. Jag vet inte när skiftet kom men har kanske de senaste två säsongerna betraktat honom mer som en slitvarg. Men denna match var han åter igen mycket delaktig i offensiven, kom till fina ytor för att spela in bollen och gjorde det oftas med kvalité. Mycket kul att se, capitano. 

Edi Sylisufaj - 2
Sliter på bra där uppe. Ska göra minst ett mål i spelet, framfröallt precis innan han får sätta dit straffen. Därav skönt att han fick göra just det. Han vill verkligen göra mål, det syns och det tror jag han kommer göra också. Kan han bli lite smartare kanske och hitta lite fler enkla mål kan det bli riktigt bra. Viktig för pressen. 

Aydarus Abukar - 4
Att Ayda har en bra teknik och är skicklig på små ytor det vet vi alla, men denna match visar han upp flera andra bra sidor. Aggressivitet och DJÄVULSKAP där ibland. När han ligger och kramar bollen så att någon stropp i Öster tappar det hittar han nästan hela vägen in i hjärtat. Kanske hade vi behövt den sortens djävulskap alla 90 minuter, kan vara nyttigt när man ska stänga matcher. Bravo Ayda!

Noah Christoffersson - 1
Han kom in i 75:e, och 15 minuter pluss tillägg är kanske gränsfall för huruvida man kan bedeöma honom. Men Noah satte sitt avtryck på denna match, och för det förjänar han att bedömas. Han började med att sno bollen från Isak i ett bra läge och skickar på ett avslut som bara en mor kan älska. Sen får han ett friläge, ett äkta friläge, ett ”Noah-läge” dessutom - han ska sätta spiken i kistan men gör allt annat än det. Som grädden på moset är han en av två som kan nicka undan bollen när det istället blir 2-2. Bara att bryta ihop och komma igen, Noah.

Mikael Dyrestam - 1
Kanske inte ska bedömas. Men han kommer in för att stänga matchen och det misslyckas han med - underkänt. Står för ett fint svandyk förvisso. 

Emmanuel Ekpenyong
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Vilka spelare tycker du presterade bäst?
 


 

Tim Gashi2024-04-28 18:19:00
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK