ÖSK hämtade in tre spelare på deadline-day

Örebro SK, som just nu slåss för att klara kontraktet i Superettan, värvade tre spelare under transferfönstrets sista dag. Anfallaren Christian Moses, mittfältaren Kevin Custovic och försvararen Ludvig Nicklasson.

Christian Moses, IFK Värnamo
Moses kommer senast från allsvenska IFK Värnamo där han fått knapert med speltid med bara 4 inhopp hittills under den allsvenska säsongen. Å andra sidan kanske det inte säger så mycket med tanke på att Värnamo fullt ut satsat på Marcus Antonsson och dessutom värvat Ajdin Zeljkovic från ÖIS.

Moses kom till Värnamo under andra halvan av förra säsongen, från FC Linköping City i div1, och har innan dess spelat en del i danska andraligan. I Värnamo bidrog Moses med fem mål under hösten och var därmed en bidragande faktor i det som senare blev ett avancemang till Allsvenskan.

Undertecknad kan inte säga att Moses är en spelare som man vet särskilt mycket om, men det ger ÖSK välkommen konkurrens och bredd i anfallet där både Erik Björndahl och Noel Milleskog varierat i form och periodvis haft problem med skador. Axel Kjäll säger till NA att ”när någon av anfallarna inte är tillgängliga har vi inte så många alternativ och har fått sätta in spelare som inte har sin bästa position där” och det är nog en hel del supportar som stilla funderar över varför klubben inte såg den risken redan innan säsongen drog igång.

När man tittar på klipp på nätet ser Moses ut som en spelare som verkar ha näsa för mål, ett hyfsat skott och en bra uppspelspunkt.

Kevin Custovic, Vejle BK
Custovic är från början en västeråskille som rätt tidigt tog sig fram i den lokala Västeråsfotbollen för att som 17-åring gå till Västerås SK och sakta men säkert ta sig fram till att vara en startspelare. 2021 såldes han till danska Vejle BK, som då spelade i den danska högstaligan (numera i den danska andraligan). Där har det gått lite i stå, bland annat pga en skada i handen som han fick efter en olycka med en kniv hemma i köket. Handskadan höll honom borta från spel under förra säsongens två avslutande månaderna.

Custovic beskrivs som en defensiv mittfältare och får väl, om inte annat, ses som Victor Mpindis ersättare sedan denne lämnat och återvänt till sin danska frysbox.

Ett lån ut, ett lån in.

I Mpindis fall fanns det en option på köp som ÖSK inte valde att nyttja och detsamma verkar nu finnas i fallet med Custovic och hösten får alltså avgöra om klubben gör ett annat val den här gången.

Ludvig Nicklasson, Malmö FF
Sist men inte minst, verkar ÖSK ha värvat en skånsk 19-årig yngling i Ludvig Nicklasson från Malmö FFs u19-lag. ÖSK har än så länge inte presenterat spelaren i fråga, men allt tyder på att övergången blev klar strax innan transferfönstret stängde vid midnatt.

Nicklasson är en försvarare som på transfermarkt beskrivs som högerback och som av Sportbladet beskrivs som en försvarare som mest spelat mittback.

Klart är dock att han representerat Sveriges landslag på ungdomsnivå och var så sent som i oktober förra året uttagen i p18-landslaget.

Nicklasson verkar också ha fått lite speltid i MFFs A-lag under försäsongen med bland annat inhopp i Svenska Cupen när MFF vann över GAIS i februari i år men har sedan dess mest figuerarat som ordinarie i MFFs p-19-lag som just nu ligger på en 7 plats i p-19 Allsvenskan.

Och visst påminner detta lite om en viss Hussein Ali som ÖSK också plockade från Malmö FFs ungdomsled. Det blir spännande att se om Nicklasson kan ta en liknande väg som Ali.

Marcus Folkö Müntzing 2022-08-12 09:40:00
Author

Fler artiklar om Örebro