2020-02-05 19:00

Lyon - Amiens AC
0 - 0

ÖSK vände till seger

Trots spelövertag för ÖSK var det Landskrona som gjorde första målet. ÖSK både kvitterade och vände genom Peter Samuelsson och har nu fyra raka segrar.

Kapten WIkström, bäste målgöraren Kamara och snabbe Berisha saknades alla i måndagens svåra bortmatch mot Landskrona. I deras frånvaro klev andra spelare fram och visade stolthet, hjärta och passion.

Trots spelövertag och flera halvchanser för ÖSK slutade första halvlek 0-0. I andra halvlek tog Landskrona ledningen genom Alexander Tkacz efter en mindre försvarsmiss av ÖSK. En snabb replik från Samuelsson i matchminut 62' gjorde att ÖSK omgående fick tillbaka luften. William Atashkadeh som blev inbytt i den 60'e minuten passade i en kontring fram Samuelsson som inte gjorde några misstag. Drygt 10 minuter senare nickar Samuelsson in segermålet på en frispark från Wowoah.

Viss oro infann sig när Landskrona tryckte på för en kvittering men Örebro redde behärskat ut stormen och inkasserade årets första seger på naturgräs. Därmed bröt man formstarka Landskronas trend och befäster serieledningen.