FC Hallandia: Ren desperation, Varbergs BoIS?
Bala i HBK-mundering 2019.

FC Hallandia: Ren desperation, Varbergs BoIS?

Före detta spelaren och sportchefen på väg emot comeback?

HN skriver idag om att den tidigare Boisaren (både som spelare och sportchef) Kujtim Bala kan vara på väg emot en sensationell comeback i Varbergs BoIS. Sedan några dagar tillbaka tränar han med laget och gjorde även ett inhopp i gårdagens match mot Skövde AIK i U21 Allsvenskan (3-3).

Bala (som även spelat i HBK, Östersund, Sirius och Dalkurd) lade skorna på hyllan redan som 27-åring 2018 och blev då en ung sportchef i Varbergs BoIS. En tjänst han bara hade något halvår och lämnade efter en hel del turbulens i klubben. Därefter har han haft en kortvarig sejour som assisterande tränare i HBK 2019 och en annan "kortis" som sportchef hos Jönköpings Södra. Bala har heller inte spelat allsvenskt sedan 2011 - så detta andas väl lite desperation, BoIS?

Joakim Persson verkar dock ha en god relation till Bala och tidigare menat att han skött sin roll bra under Perssons första år i Varberg 2018. Kanske tänker han att Bala kan bidra med erfarenhet till laget?

Huruvida en av svensk elitfotbolls mest osannolika comebacker på år och dar blir ett faktum återstår att se. Joakim Persson är korthuggen i sin kommentar till HN: 
– Han tränar med oss, inget mer.

Och erfarenhet i laget finns det väl ändå är min reflektion. Desto roligare då att konstatera att framtidsmannen Oliver Alfonsi (19) stod för alla tre baljorna mot Skövde igår! Lite mer av den varan ser vi gärna redan på lördag när Djurgården kommer på besök. 
 

Kaiser Klaus2022-08-17 11:44:09

Fler artiklar om Varbergs BoIS