Roland Nilssons första U21-trupp

Roland Nilssons första U21-trupp

I höst börjar EM-kvalet för det nya svenska U21-landslaget.

Håkan Ericsons tid som U21-förbundskapten är förbi och nu börjar en ny era för Sveriges framtid. Under onsdagen presenterade U21-landslagets nytillträdde tränare Roland Nilsson sin trupp till tävlingsmatchen mot Cypern i september.

Sverige har hamnat i Grupp 6 tillsammans med Belgien, Turkiet, Ungern, Cypern och Malta. U21-EM 2019 kommer spelas i Italien och San Marino.

De äldsta spelarna i truppen är födda 1996 och det är sex debutanter som är med i landslaget. Åtta spelare var med i Sveriges U21-EM-trupp denna sommar. 

Nedan kommenterar Roland Nilsson trupputtagningen till förbundets hemsida:

– När jag satte truppen igår kväll kändes det väldigt skönt faktiskt. Det har varit väldigt mycket bollar uppe i luften där jag har fått titta på olika alternativ. Vilka är tillgängliga? Vilka är skadade? Vilka har speltid? Och så vidare... Det har varit mycket sånt jobb så det känns bra att det är över och att man kan börja koncentrera sig på den verkliga uppgiften som är förberedelserna inför landskampen.

Den första EM-kvalmatchen spelas mot Cypern på Falkenberg Arena den femte september. Avspark sker 18:45 och matchen sänds på TV12. 

Här är Sveriges U21-trupp:

Målvakter:
Pontus Dahlberg, Oscar Linnér

Försvarare:
Joel Andersson, Andreas Bengtsson, Franz Brorsson, Filip Dagerstål, Marcus Degerlund, Linus Wahlqvist, Isak Ssewankambo

Mittfältare/anfallare:
Joel Asoro, Gustav Engvall, Alexander Isak, Anton Saletros, Jordan Larsson, Simon Olsson, Erdal Rakip, Carlos Strandberg, Mattias Svanberg, Daleho Irandust

*** *** ***

Citat från svenskfotboll.se

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2017-08-23 19:30:00
Author

Fler artiklar om Sverige U21