Så kan du stötta ÖSK till hundratusentals kronor: ”Betyder jättemycket för klubben”
Det finns chans att bidra till ÖSK:s pressade ekonomi på ett enkelt vis.

Så kan du stötta ÖSK till hundratusentals kronor: ”Betyder jättemycket för klubben”

Genom att registrera dig i Unibets initiativ ”Hemmaklubben” gör du en viktig insats för Örebro SK:s ekonomi. Nu är målsättningen att kliva upp två placeringar i tabellen – och bidra till att föreningen kan få in så mycket som upp till 100 000 kronor mer. ”Det betyder jättemycket att ställa upp och du behöver absolut inte spela”, säger Kubanernas ordförande Magnus Eriksson Malm.

Så kan du stötta ÖSK till hundratusentals kronor: ”Betyder jättemycket för klubben”

Den allsvenska huvudsponsorn Unibet, som är en del av börsnoterade spelbolaget Kindred, lanserade konceptet ”Hemmaklubben” inför den uppskjutna tillika publiktomma starten av Allsvenskan och Superettan 2020.

Genom att registera ett konto på Unibet och sedan lägga till att du stöttar ÖSK som lag är du med och bidrar till att klubben klättrar i Unibets liga och säkrar viktiga pengar i den minst sagt tuffa tid som både blivit verklighet och väntar framöver efter coronavirusutbrottet.

För närvarande ligger ÖSK på elfte plats med en andel supportrar på 2,19 procent (siffror från tidigare i veckan). Det innebär 650 000 kronor in. Men fokus är inställt på att ta sig förbi ärkerivalen Degerfors och dess seriekollega Örgryte.

– Det här är något som betyder jättemycket för klubben. Två platser uppåt skulle innebära 100 000 kronor ytterligare till klubben. Dessutom ska vi ju visa att vi är bättre än Degerfors, säger supporterföreningen Kubanernas ordförande Magnus Eriksson Malm.

Gäller att göra sitt bästa

Magnus Eriksson Malm är väl medveten om riskerna och problematiken med spel, som ÖSK:s lagkapten Nordin Gerzic inte minst uppmärksammat efter att ha fastnat i och tagit sig ur ett spelberoende, och är tydlig med att det inte finns något behov alls av att satsa pengar på enskilda matcher för att kunna hjälpa ÖSK.

– Det räcker absolut att bara registrera ett konto och markera att du är ÖSK:are. Vi måste göra allt vi kan för att hitta inkomster till klubben som gör det ekonomiska läget mer stabilt.

Unibet stänger sin lista den 9 november. Här kan du läsa mer och teckna ditt konto som ÖSK-supporter.

OBS! Kubanerna vill vara tydliga med att det på inget sätt uppmanas till spel.

David Flatbacke-Karlsson@Daavvvvee2020-09-27 21:11:26
Author

Fler artiklar om Örebro