Påskbergsvallen, 2024-10-27 13:00

Varbergs BoIS - Degerfors

Så knådar vi Degen: bakfulla på riktigt?
Kanske dags för ett inhopp för Albin Winbo imorgon, Roar? ;)

Så knådar vi Degen: bakfulla på riktigt?

Ny ödesmatch väntar på Påskbergsvallen.

I och med Örebros sena vändning i tisdags missade vi möjligheten att få möta ett “bakfullt Degen” imorgon. Men frågan är hur stor roll det hade spelat? För- och nackdelar med det scenariot hade nog kunna ältas ett par timmar för den som vill. 

Nu väntar istället en riktig pangmatch där Degerfors supportrar förväntas invadera Varberg och riksmedia laddar för den klassiska bruksortens återkomst i finrummet. Eller gör det det? För vad många verkar ha missat är att om Landskrona tappar poäng hemma mot Brage och om Sandviken vinner hemma mot Helsingborg under lördagen kommer Degerfors vara klara för allsvenskt spel ändå. Det är två fullt rimliga scenarier både med tanke på superettan i allmänhet och kanske i synnerhet med tanke på att både Sandviken och Brage (hur sjukt det än kan låta) fortsatt har chans på allsvenskt spel. Och då kanske Degen hinner med en riktig röjarskiva på Ölhallen lördag kväll och kommer bakfulla på riktigt till Påskbergsvallen på söndag? 

Vad gäller Varbergs BoIS vet man inte riktigt vad som kan förväntas nuförtiden men jag får väl ge Roar att det där med start- och slutelvor kanske spelar mindre roll? För såväl Alexander Johansson, Aulon Bitiqi, Diego Montiel och senast Olle Edlund är spelare som kommit in i andra halvlek och starkt bidragit till sena poängvinster på sistone. Vad anfallarna beträffar kan jag ändå tycka att Igor Krulj i Fotbollsstudion har en poäng i sin frågeställning om varför Aulon Bitiqi är så långt ifrån en startplats? Det är ju inte så att övriga anfallare varit förkrossande övertygande om sin förträfflighet när de väl har fått chansen. Bitiqi visar dessutom med sitt kroppsspråk att det här verkligen betyder något för honom och det är nog en egenskap som inte ska underskattas i det läge BoIS befinner sig i. Ett lysande exempel på vad just inställning kan betyda är för övrigt det som tidigare BoIS-backen Jesper Modig visat upp i ÖSK på sistone. 

Även om de båda ex-allsvenskarna Degerfors och Varberg har haft helt olika säsonger efter fjolårets degradering känns utgången imorgon långt ifrån given då det brukar vara oerhört jämna tillställningar lagen emellan. Om Degerfors allsvenska plats inte skulle vara säkrad före avspark imorgon, vilket ändå får ses som det mest troliga scenariot, kan nog en viss anspändhet infinna sig hos värmlänningarna efter debaclet i tisdagens derby. Vem minns till exempel inte hur de var nära att sumpa en till synes given allsvensk plats 2020 och inte säkrade förrän i sista matchen om jag minns rätt. Varberg å sin sida har vi den här säsongen lärt oss att vi aldrig riktigt vet var vi har förutom att laget har en förmåga att aldrig ge upp och komma tillbaka i matcherna. 

 Hos Varbergs BoIS  är Robin Tranberg avstängd medan Degerfors inte har några avstängningar. Avspark söndag 13.00. 

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2024-10-26 07:48:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS