Säsongsbetyg Varbergs BoIS - del 1 Försvaret
Say. No. More.

Säsongsbetyg Varbergs BoIS - del 1 Försvaret

Redaktionen går igenom spelarna lagdel för lagdel enligt den formation (3-4-3) som Varberg utgått ifrån under största delen av året. Idag börjar vi med försvaret och skalan är naturligt 1-5 men även med tillåtelse till halva betygssteg för att kunna nyansera lite på italienskt "Gazetta vis".

Stojan Lukic: 5
Stojan drog av sig mäklarkostymen och svidade om till grönt. Resultatet lät inte vänta på sig. Från att ha släppt in drygt 2 baljor per match före EM hamnade snittet på en bra bit under 1 med Lukic på plan. Hans betydelse kan inte underskattas då den handlar om så mycket mer än bara avgörande räddningar. Men nu har målvakten till slut (?) lagt handskarna på hyllan. Tack, Stojan!

Philip Mårtensson: 2,5
Kom inför säsongen med endast en säsong i Superettan på elitnivå. Mannen som spelat i samtliga svenska divisioner delade på bördan med August Strömberg under den skakiga våren. Kanske saknas lite pondus? Men den fina insatsen mot Djurgården på Tele 2 ger hopp inför framtiden och sett tll förutsättningarna ger vi Philip godkänt med lite mersmak.    

Joakim Lindner: 4
Joakim Lindner har växt ut till den självklara resen i försvaret på allsvensk nivå och har växt med uppgiften. Stark i duellspelet men även förvånansvärt snabb när det behövs. 

Oliver Stanisic: 4
Har visat belackarna med råge att han håller på allsvensk nivå. Med sina 5 mål blev mittbacken (!) också en av de bästa målskyttarna i BoIS. Stark i huvudspelet.

Hampus Zackrisson: 3,5
Lite i skymundan har "Zacke" också gjort en riktigt bra säsong och tagit chansen med ett ettrigt försvarsspel när Jon Birkfeldt gick sönder tidigt. Nära fyran.

Jon Birkfeldt: 3
Under en säsong kantad av skadeproblem hann Varbergs nye kapten ändå visa att han håller en bra allsvensk nivå när det behövs. 

Intresserad av att läsa mer om halländsk fotboll? Kolla in bloggen FC Hallandia: Hoppet om en intressant nystart för HBK sätts till Johan Bergström

Red. Boisabagen2021-12-26 09:37:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS