Säsongsbetyg Varbergs BoIS - del 2 mittfältet
"Mr Allsvenskan" (tvåa från höger) har gjort mål mot Göteborg!

Säsongsbetyg Varbergs BoIS - del 2 mittfältet

Redaktionen går igenom spelarna lagdel för lagdel enligt den formation (3-4-3) som Varberg utgått ifrån under största delen av året. Idag har turen kommit till mittfältet och betygsskalan är naturligt 1-5 men även med tillåtelse till halva betygssteg för att kunna nyansera lite på italienskt "Gazetta vis".

Anton Liljenbäck: 3,5
Har växt in allt mer i den allsvenska kostymen och gör i princip aldrig en dålig match på sin kant. 19 starter blev det i år och även det första allsvenska målet. 

Gideon Mensah: 3
14 matcher från start i år och den naturlige mittbacken har i princip alltid fått agera på en höger mittfälts kant och gjort det bra. Hans snabbhet kommer väl till pass även där. 

Albert Ejupi: 4
Ejupi städade lägenheten för ett år sedan och checkade ut från Varberg. Men Real Madrid ringde aldrig. Tillbaka i BoIS visade 29-åringen att det fanns en växel till att lägga i, stod för den bästa säsongen hittills i grönsvart och var bitvis briljant på sin mittfältsplats. Men nu lämnar han, eller?

Luke Le Roux: 4
Har smugit sig in köksvägen på mitten och till slut fått oss att inse att "h-vete vilken bra defensiv krigare detta är". Stort jobb i det tysta. 

Robin Tranberg: 3,5
Tranberg har blivit något av en "Mr Allsvenskan" hos Varbergs BoIS, med tanke på sin bakgrund som spelare även hos GiF Sundsvall och Dalkurd. Rutinerad och användbar på flera positioner men bäst som central "gnuggare" - har växt ytterligare i år. 

Albin Winbo: 3
Bara 9 starter i år för Winbo som har fått agera lite "back-up" på centralt mittfält. Men killen som spelade Division 1 fotboll för två år sedan fick även denna säsong visa att han håller bra i Allsvenskan.  

Jean Carlos de Brito: 4,5
Misslyckad i Hammarby och vi var flera som var skeptiska till den lite "annorlunda" Jocke Persson värvning. Började också darrigt defensivt men oj vad han växte ut på sin vänsterkant! Då framför allt i offensiven där han ofta forsade fram. 6 assist blev det från hans fina vänsterfot och nu ryktas brassen så väl till utländska som större svenska klubbar. 
 

Red. Boisabagen2021-12-28 17:19:35

Fler artiklar om Varbergs BoIS