2020-03-07 13:00

SV Darmstadt 98 - Bochum
0 - 0

Seger i nypremiären
Johan Patriksson, här mot Norrby -12, visade upp ett register som påminde mycket om fjolåret och var en starkt bidragande orsak till segern.

I en match med två rivstartade halvlekar kunde Oddevold efter lite möda besegra Utsiktens BK. Slutresultatet skrevs till 3-2 (1-0) efter att Johan Patriksson åter hittat målformen och var en starkt bidragande orsak till segern.

Oddevold mötte Utsikten på den nyrenoverade Rimnersvallen som invigdes med tal av Johan Viktorsson och sedan Ordförande Stefan Matsson. När matchen väl var igång hade knappt alla kommit till rätta i de nya stolarna innan Sören Ferm var sist på en väl slagen frispark från Robin Ganemyr. Målet föll redan i den 2:a matchminuten. Efter detta hade Oddevold ett par chanser till genom främst Johan Patriksson innan man lät Utsikten få ta över spelet och pressa tillbaka Oddevold. Detta dock utan att få till någon riktigt farlig chans. Resultatet skulle visa sig stanna vid en 1-0 ledning till Oddevold efter de första 45 minuterna.

Andra halvlek hade inte mer än börjat då Utsikten kvitterade till 1-1  och sedan även 1-2 inom loppet av två minuter. Båda målen föll efter något avvaktande insatser i straffområdet. Vad var det som hände tänkte nog många på Rimnersvallen. Då startar Johan Patriksson sin och Oddevolds vändning. Utsiktens målvakt gör ett misstag och Johan tar bollen, rundar Wibrån, och springer ensam mot ett tomt mål för att få dundra in 2 -2 med full kraft.

Där börjar Oddevolds jakt på 3 poäng, i vilken man till slut hade fyra anfallare på planen för att nå, och detta resulterar till slut genom ett 3-2 mål återigen genom Johan Patriksson, här var flera spelare var med och byggde upp denna målchans som nästan såg ut att gå om intet bland alla passningar. Stort jubel utbröt på Vallen.

Efter detta bevakar Oddevold sin ledning ganska säkert. Försvaret spelade stabilt matchen igenom
och nye Anton Tideman spelar med stor pondus och säkert agerande. Även Liridon Selmani visade god potential. Segern innebär att Oddevold återigen kliver upp på kvalplatsen och eftersom Husqvarna spelade oavgjort i Göteborg är förstaplatsen endast 5 poäng bort.

Domaren var generös med sitt gula kort och lagen fick 4 gula kort vardera.

Dagens publiksiffra var hela 1134 personer.