-
-

Serieledning efter seger i österled

Oddevold är ny serieledare i en omgång där inte bara det egna resultatet blev rätt. Efter en tät match med få målchanser kunde Robin Jansson, eller Jesper Westermark, sätta spiken i kistan. Oddevold avgick med segern efter mål i matchens sista ordinarie minut.

Första halvlek
Inför matchen hade information inhämtats om att Oskarshamns AIK var ett lag som gärna ägnade sig åt smånätt bolltrillande med fina kombinationer. Det försökte man men det klarade man inte särskilt bra. Oddevold var klart bättre i inledningen av matchen. Tyngd och ett effektivt presspel gjorde det svårt för Oskarshamn som endast vaskade fram en farlighet de första 45 på en misstänkt offside. Även om Oddevold var det bättre laget som stod för både initiativ och bollinnehav saknades skärpan längst fram. Närmast kom Peter Nyström som nickade från mycket nära håll. En fantomräddning räddade nollan den gången och utöver det slarvades det en hel del från Oddevold. Både Johan Patriksson och Emmanuel Adebayo hade fina lägen men sköt utanför. Samtidigt ville inte riktigt hörnorna fungera heller inledningsvis. Inte heller Ganemyr kunde förvalta ett skottläge liknande det han fick i matchen mot FCT. Mest beröm skall Oddevolds högerkant och framförallt då Andreas Almroth få. Samme Almroth fick tyvärr kliva av i halvtidsvilan och kanske var det en bidragande orsak till att det gick sämre i andra halvlek för gästernas del.

Andra halvlek
Det märktes i slutet av första och i början av andra blev det än tydligare. Oskarshamn spottade upp sig rejält och lagen tog ut varandra på ett annat sätt i värmen. Spelkvalitén sjönk och det var en hel del felpass. Hemmalaget kunde nu bättre få till snabba omställningar men undertecknad är osäker på om det resulterade i skott på mål överhuvudtaget? Skott fanns men oftast såg man David Stenman lugnt släppa bollen utanför sin målram. Några lägen skulle dock Oddevold vaska fram och bland de högkaratschanser som fanns var Oddevold överrepresenterade. Jan-Erik Lien sökte förändring och bytte både ut Tobias Mikaelsson mot Robin Jansson och Johan Patriksson mot Richard Johansson och det blev en annan intensitet i anfallssfären. Båda inhoppare blev också delaktiga i det sena målet. Efter det för hemmalaget snöpliga målet försökte man lyfta men närmast att göra något mer under matchens slut var Oddevold. Både Richard, som sprang på allt, och Emmanuel Adebayo som avslutade på vänsterkanten hade lägen att göra mål där det inte riktigt ville sig.

Sammanfattning
De lagen som försöker spela lite för försiktigt drabbas av Oddevolds styrka. Samtidigt har man en mycket välfungerande högerkant i Oddevold. Resultatet är inte orättvist på något sätt även om det lika gärna kunde slutat 0-0. Det är några punkter som måste fungera bättre. Det måste till fler chanser, det måste visas lite mer kyla i de lägena och vänsterkanten måste leverera lite mer längre fram i planen.

Målen

0-1, Robin Jansson/Jesper Westermark ('89)
Något osäkert kring när bollen passerade mållinjen men efter att Richard Jansson sprungit och vaskat fram en frispark på högerkanten uppstod det flipperspel i straffområdet. Frisparksläggaren var som oftast Hampus Bohman. Robin Jansson nickade bollen i ribban och en reflexräddning skickade bollen uppåt igen. I detta läget vinkade linjedomaren för mål men det spelade ingen roll då Jesper Westermark tryckte in den bollen som hamnat i höjd med straffpunkten.

Dagens !
Serieledning! Det var längesen men känslan är angenäm. Lägg därtill att övriga resultat verkligen gick Oddevolds väg i och med Örgrytes tremålsförlust och Utsiktens fyramålsförlust. Just nu skuggas man istället av Norrby IF.

Dagens ?
Anfallsspelet knackar fortfarande något och det surras kring hur man skall lösa det. Just nu känns Johan Patriksson väldigt ensam och ibland dessutom lite omaka med de spelare som finns i närheten. En omfördelning med Johan som släpande bakom kanske råder bot på detta även om man inte skall ändra på ett vinnande koncept.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2014-05-19 21:34:54
Author

Fler artiklar om Oddevold