Silly season 14/15: Oddevold värvar lokal talang.

Oddevolds lagbygge pågår för fullt och nu med en ny kapten vid rodret, L-O Mattsson. Ny tränare medför en hel del förändringar och vi listar vad som har hänt hittills i vinter.

Senaste uppdateringarna skrivs med blått.

Klara nyförvärv

Daniel Stanisic, försvar, FC Trollhättan
Oddevold har värvat inte mindre än fem spelare från lokalkonkurrenten FC Trollhättan inför kommande säsong. Daniel är en av de fyra som kom på ett bräde tidigt under vintern. Daniel utgjorde en av två pjäser i FC Trollhättans mittförsvar och beskrivs som en reslig, hårdför spelare med mycket vilja. Själv lyfter han även fram duellspelet och att högerfoten håller en bra nivå.

Alen Kasumovic, försvar, FC Trollhättan
Kollega till Stanisic i mittförsvaret eller huserandes på en ytterbackplats finner vi unge Alen. Han beskrivs som en mycket lovande spelare med flera goda kvalitéer.

Daniel Janevski, försvar/mittfält, FC Trollhättan
Janevski är likt Stanisic ursprungligen från Göteborg och har tidigare varit en del av Häckens organisation. En teknisk och snabb spelare som klarar av andra uppgifter än försvaret.

Victor Mollapolci, mittfält/anfall, FC Trollhättan
Snabbe kontringsspelare Victor Mollapolci utgjorde tillsammans med Josef Dauod Trollhättans farligaste anfallsvapen den föregående säsongen. Det är framförallt i just kontringsspelet han kommer till sin rätt allra bäst varför han blir ett komplement till inte fullt så omställningssnabba Patriksson eller Selmani.

Erik Dahlin, målvakt FC Trollhättan
Föredetta allsvenska Erik är son till Stefan Dahlin som vaktat Oddevolds stolpar under storhetstiden. Han är förövrigt även bror till Johan som spelat med bl a Malmö FF. Efter en sejour i norska Sogndal återvände han till moderklubben Trollhättan. Nu är han redo för nya avstamp uppåt.

Mladen Bucanin, mittfält/anfall, IFK Åmål
Montenegrobördige Mladen spelade förra säsongen för IFK Åmål där han producerade 7 mål och 18 assist från sin vänsterkant. Beskrivs som snabb med en bra vänsterfot och kan kanske bli den nya ordinarie vänsterkanten där flera spelare huserat sedan Mattias Karlssons dagar.

Jacob Berg, anfall, IF Elfsborg
Från IF Elfsborg och främst deras U21-lag plockar Oddevold "hem" Jacob. Den reslige forwarden (190 cm) kommer urspungligen från Åsebro IF.JAcob gjorde 8 mål på sina 12 matcher förra året innan en fotskade satte stopp för fler matcher. Huvudspelet och måltjuveriet nämns som bästa egenskaper.

Mike Andersson, målvakt, Jonsereds IF
Med skadebekymmer hos målvakterna väljer Oddevold att plocka in en tredje målvakt. 24-årige Mike kommer senast från Jonsered men har spelat i lite olika klubbar i Göteborgsområdet. Mike beskrivs som en ganska allround målvakt.


Emil Niklasson, mittfält, Färgelanda IF
Emil är Oddevolds senaste tillskott och beskrivs som en lovande talang med många goda egenskaper. Han beskrivs som teknisk, kreativ och löpstark och skall enligt tränare L-O Mattsson visat upp en bra attityd under sin provspelstid.



Klara spelarförluster

Jesper Westermark, mittfält/anfall, Utsiktens BK
Den hårt arbetande yttern med sinne för mål har valt att lämna för nyligen uppflyttade Utsiktens BK. Vi önskar Jesper all lycka till i framtiden!

Hampus Bohman, försvar/mittfält, Örgryte IS
Hampus var ordinarie på sin vänsterbacksplats under större delen av sin sejour i Oddevold. Under slutet fick han även plats på mittfältet i sin nygamla roll. Nu väljer man dock att gå skiljda vägar och Hampus har skrivit på för seriekonkurrenten Örgryte IS. Lycka till!.

Jonathan Erlandsson, målvakt, Vänersborgs FK
Efter att ha varit back-up under en rad år lämnar unge Jonathan för att pröva lyckan som förstemålvakt i Vänersborgs IF. Vi hoppas att han kan få speltid och att vi får återse honom i den blåvita dressen.

Robin Ganemyr, mittfält, slutar
Få personer har undgått Ganemyrs dramatiska sommar/höst då han föll ihop på planen och kämpade för livet. Nu är Robin tillbaka till det normala men det kommer inte att bli någon mer fotboll. Vi vill tacka Robin för hans tid i Oddevold och hoppas att han blir kärnfrisk igen. Må väl!

Peter Nyström, försvar/mittfält, Varbergs BoIS
Nyförvärvet från Halmstad BK vänder åter mot Halland för SuperEttanspel i Varbergs BoIS. Den reslige försvars- och mittfältsspelaren stod för en del mål i Oddevold och kommer att saknas på fasta situationer. Lycka till!

Sören Ferm, försvar, Kongahälla
Mittbacksgeneralen och en av lagets mest rutinerade spelare får varva ner i Kongahälla som spelande tränare efter att Oddevold valt att inte förlänga. Sören kommer även han att saknas i luftspelet och vi tackar honom för tiden i Oddevold.

Daniel Garcia-Olsson, försvar, klubb ej klar
Den unge Garcia-Olsson fick bara ett år i Oddevold. Speltiden var något sparsam men han löste uppgiften på ett fullgott sätt när han fick chansen. Förhoppningsvis har året varit lärdomsrikt och att seniorkarriären blir fortsatt lyckad,

Emmanuel Adebayo, mittfält/anfall, klubb ej klar
Nigerianske Adebayo beskrevs som ett mycket fint förvärv när han anslöt förra säsongen. En enorm löpkapacitet och en del fina insatser fick vi även se under våren men skador och annat störde Emmanuels säsong. Nu väljer man alltså att säga upp det treårsavtal som tidigare slutits och Adebayo provtränar med andra klubbar i närområdet.

Albin Pettersson, mittfält, klubb ej klar
Dalslandsbördige Albin kom från Skövde till Oddevold och visade trots sin brist på längd upp en krigarinstinkt. Gjorde bra ifrån sig till en början men har även han haft avbrott från fotbollen pga olika skador. När Oddevold organiserar om under nye tränaren följer Albin inte med. Vi önskar dig lycka till Albin!


Rykten nyförvärv

Inga rykten just nu.


Rykten spelarförluster


Inga rykten just nu.

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-02-21 19:00:00
Author

Fler artiklar om Oddevold