Sisådärja GIF, 0-1 men solen sken i alla fall.

Giffarna inkasserade sin tredje raka förlust efter 0-1 i baken i Uppsala. Men det var inte huvudsaken ikväll. Vi kunde spara in på duschvattnet i bortalagets omklädningsrum och vädret var fint. Och man kan ju ha andra intressen än fotboll antar jag.

Något behöver hända med Giffarna.

Jag började artikeln inför matchen så. Det hände inget med giffarna, bokstavligen ingenting. En hel match utan en målchans. 90 minuter utan ett försök. Det obligatoriska försvarsdebaclet kom redan efter tjugo minuter och efter det drog sig Giffarna tillbaka för att försvara sitt 0-1-underläge. Och det gick vägen. Inga intentioner från vare sig spelare eller ledare att ändra någonting.

Det är outsägligt tråkigt att titta på Giffarna spela fotboll 2019 och det är bortkastat att engagera sig känslomässigt. Jag förstår inte vad laget försöker göra. Att motståndarna vill spela fotboll på vår planhalva fattar jag, varför det tycks vara Giffarnas mål också begriper jag inte. Är det någon slags protest? Mot vad i så fall? Och vad protesterar i så fall tränarna emot när de fortsätter ta ut samma formsvaga spelare gång på gång?

Det här blir ingen lång text. Jag hade lämnat TV-soffan  i halvtid om jag inte hade lovat att skriva en rapport efter matchen. Om någon neutral fotbollsintresserad person råkade se skiten så ber jag om ursäkt å alla inblandades vägnar.

Men det blev ju ett mål i alla fall så jag kan ju beskriva det. Efter en hörna bestämde sig alla elva Giffare i det egna straffområdet att ingen skulle kliva upp på Sam Lundholm som därför hämtade bollen och lunkade några meter in i straffområdet, la upp bollen, vinkade till publiken, fixade frisyren, knöt skorna, tog ett par steg till och puttade in bollen i hörnet.

Ja, det var det hela. Efter målet var båda lagen nöjda och glada och matchen slut men för sakens skull spelade 70 minuters onödig tilläggstid innan Magnus Lindberg fick blåsa av. Nästa spektakel spelas i Norrköping på måndag, tror jag. Rafflande. Det ryktas om att Joel ställer upp med samma pigga gäng igen!