IK Sleipner - Torslanda IK: 2-0
Pagguy Zunda

IK Sleipner sprang ut på Nya Parken som favoriter mot Torslanda IK, när domaren blåste av för fulltid stog det på storbildskärmen: Sleipner: 2 och Torslanda 0. Båda målen gjordes av inhopparen Pagguy Zunda.

IK Sleipner laguppställning:
Sasa Sjanic
Rasim Mehmedi-Thomas Magnusson-Andreas Melker-Calle Svensson
Alexander Radesjö-Jonnie Kjellberg-Olle Hallström-Mehmet Mehmet
Tobias Rickhammar-Peter Skoog

Första halvlek:

Det är Sleipner som fixar fram den första fasta situationen efter tre minuter spel. Frispark Sleipner ett par meter utanför Torslandas straffområde, inlägget som kommer in framför målvakten plockas ner lätt.
I den 4:e match minuten pressar Sleipner fram sin först hörna i matchen. Hörnan bra slagen men landar på en yta där inga Sleipner spelare befinner sig. Iställer en kontring från Torslanda som slutar med ett skott strax utanför Sasas högra stolpe. Klart den bästa chansen hittills i matchen.
Calle Svensson testar lyckan i den 11:e minuten, han har sprungit från sin vänstra backplats upp till offensiv planhalva och testar skott från svår vinkel, inget som oroar borta lagets målvakt.
Sleipner hade svårt att få till de riktig vassa avsluten, ett bra exempel i den 20 min då Sleipner får till ett inlägg från höger kanten som Torslanda har svårt att få bort, Sleipner får tag i bollen men skjuter tyvärr över denna gång.
Torslanda försöker få skapa chanser framför Sleipners mål, men lyckas inget vidare. Istället Sleipner och ett inlägg som Mehmet Mehmet når högst på, målvakten är vaken.
I slutet av första får Torslanda chansen att ta ledningen, men inget alls bra träff på bollen och 0-0 står sig.

Sleipner är det bättre laget, men har svårt att skapa de farliga chanserna.

Andra halvlek:

Tre minuter in på andra halvlek får Sleipner frispark från mittplan. Calle Svensson slår in den i straffområdet, men ingen hemma spelare är riktigt med och målvakten kan säkert plocka bollen till sin ägo.
Sleipner har vaknat till på riktigt och tar över mer och mer av matchen.
I den 57:e min så kommer Sleipner på en kontring, målvakten kommer ut för att möta bollen men boxar bort den när han befinner sig utanför straffområdet. Varning och frispark Sleipner. Frisparken går rakt i muren och hörna till Sleipner som inte resulterar i något farligt läge. Utan istället en krock och Mehmet Mehmet varnas i hemma laget.
Sleipner gör sedan sitt första byte, Olle Hallström ut och in med Pagguy Zunda in i den 58:e min.
Sedan börjar Sleipner skapa mer, men fortfarande inte farligt nog för att skrämma målvakten.
I den 75:e min kommer ännu en offensiv kraft in, denna gång kliver Peter Skoog av och in med Mohammad Tadayon som får en halvchans direkt utan resultat.
Där efter kontrar Torslanda och Sasa får göra sin riktiga första räddning, bra med där och Sleipner startar ett anfall. Det slutar med mål och Sleipner har tagit ledningen med 1-0 efter 79 min spel, målet gjort av nr: 20 Pagguy Zunda. Sleipner forsätter med sin anfalls fotboll och bara några minuter senare slår samma man till igen. Pagguy Zunda nickar in 2-0 framför mål och hemma laget ser ut att gå mot en säker seger.
Sleipner gör sedan sitt sista byte, in kommer Valdo Nyabaro istället för Mehmet Mehmet.
Sleipner har kontroll på matchen och spelar lugnt de sista minuterna.

Sleipner vinner med 2-0 och är det klart bättre laget. Detta betyder att Sleipner går upp i serieledning då Motala förlorade hemma mot Öster. Kristianstad spelar sin match under Söndagen.

Nu är det uppehåll i nästan en månad, returen mot Torslanda spelas den första Augusti