IK Sleipner - Kristianstads FF 1-2

Toppmöte på Nya Parken mellan IK Sleipner och Kristianstads FF. Borta laget var det klart bättre laget matchen igenom och tog en rättvis seger.

Första halvlek:
Det är IK Sleipner som börjar bästa. Redan efter första halvlek och 25 sekunder så står det 1-0 till hemma laget. Det är en boll som Sunday Eyenga springer på och petar till som går över målvakten och sedan in i mål. Han kommer tillbaka från skada och visar direkt vart skåpet ska stå.

Men sedan så är det Skåne laget Kristianstad som skapar läge efter läge i första halvlek i jagt på en kvittering. Man har en situation där det kunde ha varit straff, men det är tveksamt. Domarn blåser av första halvlek som slutar 1-0 och det är enligt mig ett orättvist resultat.

Andra halvlek:
Sleipner har som i den första halvleken ett bra läge redan i den första minuten. Denna gång är det nya brassen Marcelo som är framme och är riktigt nära att kunna utöka till 2-0, men skottet går utanför. Flera i publiken trodde på mål, som till antalet var 788 st denna Lördags eftermiddag.

Som i första halvlek så var det borta laget som annars skapade flest chanser i andra halvlek. Dem tryckte på ganska bra och det skulle vara konstigt om de inte till slut fick in bollen. Men det fick dem till slut, för i den 79:e minuten så fick de utdelning. Ett skott från 15-20 meter som till slut gick förbi Sasa och in i mål.

1-1 stog det, men gästerna var inte nöjda utan gick för seger och tre poäng. Borta laget skulle få jubla ännu en gång. För i den 90:e minuten fick de ett bra frisparksläge strax utanför Sleipner straffområde som de förvaltade på rätt sätt. 2-1 till Kristianstad och det var glada miner när de gick av planen.

Seger var helt rättvis då det var Kristianstad som hade kontroll på matchen och fick dit fler bollar till slut.

Kristianstad går där med om Sleipner och upp i serieledning.

Marcelo ut - Peter Skoog in (51:e min)
Sunday Eyenga ut - Stefan Person in (79:e min)
Mehmet Mehmet ut - Olle Hallström in (85:e min)

Nu väntar derby mot Sylvia på Torsdag för IK Sleipner. Se till att gå på borta matchen och stötta laget mot en ny seger.