Lagbanner
Inför Öster-Sleipner: tuff borta match på Värendsvallen
Tobias Rickhammar längst till vänster

Inför Öster-Sleipner: tuff borta match på Värendsvallen

Stundens allvar är här! IK Sleipner åker till växjö för match mot Öster. En svår bortamatch och nu får man inte släppa till någonting om man ska ta kvalplatsen, eller kanske t.o.m ta första platsen. Två matcher kvar, först ut Öster alltså.

Klar Sleipner vinst senast hemma mot Motala med 4-0 betydde att man klev upp på en kvalplats. Men nu gäller det att behålla den och kanske t.o.m förbättre placeringen i tabellen. Lördagens motståndare Öster kommer inte bli en lätt nöt att knäcka, snarere tvärtom.

Öster:
Växjö laget lyckades inte ta sig upp till Superettan förra säsongen men nu hoppas dem på bättre lycka istället. Det började trögt men på slutet har dem kommit igen och det har varit jämt i toppen mellan ett par lag i slutet av säsongen. Senaste matchen borta mot Oddevold slutade med en 2-1 vinst. En spelare som man ska se upp med i Öster är Niklas Moberg, som har gjort ett flertal mål. Målskytt senast!

En poäng mot Öster skulle räcka
Sleipner som ligger på en andra plats skulle kunna ta kvalplatsen om man lyckas ta en poäng under Lördagen samtidigt som man vinner sin sista match hemma på Parken. Men det kanske är lite för tidigt att börja spekulera i det.

Inför matchen kan jag varken känna bra eller dålig känsla. Matchen känns rätt öppen trots allt, men visst har Öster fördel då dem spelar för sin egna hemmapublik. Nyckeln till att Sleipner ska lyckas mot Öster är ett bra försvar och där har vi ju rutinerade Thomas Magnusson som får ta tag i detta.

Till alla Sleipner fans som ska åka och se matchen önskar jag en trevlig resa, själv ska man tyvärr inte åka.

Forza Sleipner - Mot Superettan!

Andreas Höglund2009-10-16 17:35:00
Author

Fler artiklar om Sleipner