Smått och gott

Smått och gott

Rykten florerar på nätet, en del ligger det sanning i och en del är mindre trovärdiga. I forumet har det varit en hel del intressanta diskussioner och det har även bekräftats ett om utökat samarbete. Dessutom har ÖSK tre spelare iväg på landslagsuppdrag varav två spelare i irakiska landslaget och en i isländska U21. Här kan ni läsa lite smått och gott om det som hänt senaste tiden kring ÖSK.

Den här texten blir ganska lik de texter jag lagt ut under namnet ”Fem punkter från vallen” varav den senaste texten publicerades redan i måndags. Men jag tycker det har hänt en del intressanta saker som kan vara värda att ta upp.

Rykten

Djoseph Bangala var nära att bli en ÖSK spelare i somras. Men övergången sprack efter ett minutdrama precis innan transferfönstret stängde. Nu är han tillbaka i träning hos ÖSK och tränare Christian Järdler bekräftar till NA att det är en intressant spelare som kan vara aktuell för spel i ÖSK 2025.
På tränarfronten har det ryktats om att Robin Asterhed, som nyligen lämnade uppdraget som assisterande tränare i norska Lilleström, skulle vara aktuell som huvudtränare för ÖSK nästa säsong. Nu uppger dock Sportbladet att han är högaktuell som assisterande tränare i IFK Värnamo.

DM
Kanske inte det hetaste som händer i fotbollsvärlden. Men det är ändå sex år sedan ÖSK vann DM senast och det borde finnas en hunger bland både spelare och ledare att återigen stå som segrare.
Matchen mot Örebro Syrianska sänds live på NA.

Derbyt med stort D

Intresset för derbyt borta mot Degerfors är enormt stort. Som bekant kan Degerfors säkra en plats i Allsvenskan och vi får hoppas att ÖSK kan sätta käppar i hjulet för värmlänningarna. Derbyt är slutsålt sedan en dryg vecka sen men ändå är trycket efter biljetter stort säger Timmie Falk till KT-kuriren. Med andra ord känns derbyt stekhett!
Landslagsspelare
På ÖSK:s hemsida berättar man att både Ahmed Yasin och Lucas Shlimon är uttagna till Iraks landslag som möter Palestina och Sydkorea i VM-kvalet.
Dessutom är Valgeir Valgeirsson är uttagen i isländska U21 landslaget som ska spela kval inför U21 EM. Man möter Litauen och Danmark.
Stort lycka till!

Fördjupat samarbete med Grillska Gymnasiet

ÖSK har på sin sida bekräftat att samarbetet med Grillska Gymnasiet fördjupas. Meningen är att ungdomarna kommer få en ännu bättre chans att utvecklas och instruktörer från ÖSK kommer vara med på träningarna under skoltid.
Det låter oerhört spännande och ett steg i rätt riktning!

Alexander Axén

Axén var med i Olof Lundhs podd och bjöd på en hel del intressanta saker. Bland annat pratade han om hur misskött ÖSK har varit tidigare och även varför han tog uppdraget i ÖSK. Han stängde även dörren för att bli tränare igen. Det var även väldigt roligt att lyssna på hans bild av "bråket" med Henrik Rydström. Om ni inte lyssnat på det än rekommenderar jag er att göra det.

Kalle Holmberg

En rolig diskussion i forumet som dykt upp är om det skulle vara dags att skola om Kalle Holmberg. Förslaget är att han skulle bli mittback(!) då han är lång och stark samtidigt som han har en bra passningsfot. Ett argument för detta är att han är lite för långsam i djupledsspelet som anfallare och att det behövs någon snabbare längst fram. Jag bedömer detta som mindre troligt även om jag skulle kunna se honom bli omskolad till offensiv innermittfältare. I ett 1-4-2-3-1 system skulle han passa perfekt i nummer 10 rollen. (för er som eventuellt stör er på att jag satte en etta först så syftar jag på målvakten så klart och inte en extra utespelare.)

Jag kommer göra ett litet uppehåll med skrivandet då jag ska operera handen. Men förhoppningsvis kan jag knåpa ihop något om några veckor igen.
Till dess håller jag tummarna för en vinst mot Degerfors och att ÖSK säkrar kontraktet utan att behöva kvala.
På återseende!

Karl Hoffner2024-10-09 09:42:00
Author

Fler artiklar om Örebro