Spännande duo lånas in från IFK Göteborg
Felix Eriksson och Linus Carlstrand

Spännande duo lånas in från IFK Göteborg

Utsiktens BK lånar in talangerna Linus Carlstrand, 18, och Felix Eriksson, 19, under hösten.

Felix Eriksson och Linus Carlstrand lånas av ”Kiken”. Båda talangerna skrivs över via ett så kallat samarbetsavtal, vilket innebär att de kan representera båda klubbarna under resterande del av säsongen.
Det är nu tre spelare som lånats in ifrån IFK Göteborg 2023, men oturen var framme för inlånade Alai Ghasem som fick en spricka i foten och är borta i två till tre månader.

För Utsikten blir det ett viktigt tillskott inför slutspurten i Superettan och kampen om avancemang till Allsvenskan!

"Två bra unga spelare med rätt vilja och attityd som förhoppningsvis har en ljus framtid. Jag hoppas att vi kan hjälpa dom i deras karriärer" säger tränare Bosko Orovic

Linus Carlstrand har under detta året 16 framträdanden i Blåvitt, mestadels på en kant men är främst en central forward. I och med de värvningar som gjorts under sommaren är chansen till speltid i Blåvitt väldigt liten och för Linus del är därför utlåningen till Utsikten ett bra steg. Senaste matchen för Carlstrand var i IFK Göteborgs seger i Svenska Cupen mot IK Zenith, matchen slutade 2-0. 

"De känns jättebra med en utlåning och de ska bli riktigt roligt att spela den här hösten i Utsikten. Man kan förvänta sig en glad och hårt arbetande kille som hatar att förlora. Mitt mål för hösten är såklart att bidra till att Utsikten tar klivet upp i allsvenskan och utvecklas som spelare och bidra med poäng!" säger Linus Carlstrand

Felix Eriksson har endast ett kort inhopp för IFK Göteborg i Allsvenskan 2023, men spelade cupmatchen den 23/8 mot IK Zenith där IFK Göteborg vann med 2-0, och får nu en chans att slå sig in i ett Utsikten som jagar ett Allsvenskt avancemang.

"Jättekul, jag är jätte taggad. Det skall bli kul! Jag är en ambitiös spelare och jag kommer att ge allt för laget. Jag ska försöka ta en plats så fort som möjligt och hjälpa laget till ett allsvenskt avancemang." säger Felix Eriksson.
 

MW2023-08-30 16:30:00
Author

Fler artiklar om Utsiktens BK