Vidare till Svenska Cupen gruppspel 2024
Debut för Paulo Marcelo och det blev mål direkt.

[Svenska Cupen] Utsikten är klara för nästa års gruppspel i Svenska Cupen som spelas i februari och mars. Detta efter att under onsdagskvällen vunnit över Dalstorps IF på bortaplan. Segern säkrades före paus med två mål och sedan kunde de mörkblå stabilt hålla kontroll på händelserna under den andra halvleken. Paulo Marcelo nätade för första gången i den här sejouren när Utsikten vann med 2- 0.

Dalstorp är hemmahörande i Division 3 och Kiken klev därmed in som gigantiska favoriter till mötet på Dalshov. Det är alltid lurigt med dessa kvalomgångar men Utsikten hade gott fokus och lika gott om spelare i behov av speltid på plan då Bosko Orovic roterade en hel del i sin startelva.

Bland annat så blev det debut från start i tävlingssammanhang för Yoann Fellrath som bildade anfallspar längst fram med återvändaren Paulo Marcelo.

Den brasilianska forwarden blev också den som bröt dödläget när han höll sig framme på en retur och slog in matchens första mål efter en dryg halvtimme.

1 – 0 till Utsikten.

Som blev 2 – 0 just före paus genom Emir Bosnic! Denna gång efter ett snyggt anfall som avslutades med spel snett inåt bakåt och avslut i taket från Kikens nr 99.

Väl där så hade Utsikten fått matchen dit de ville. Och resultatet.

Vi ska inte säga att Utsikten spelade av matchen enkelt utan Dalstorp var uppe vid ett par tillfällen men hade svårt att komma till de skarpa lägena och avsluten. Oliver Gustafsson debuterade i Utsiktens mål och skulle hålla sin nolla intakt den här kvällen.

Utsikten vann med 2 – 0 och är vidare i cupen!

# # #

Predrag Randelovic, Ronald Mukiibi, Alexander Faltsetas och Lucas Hedlund vilade alla helt från dagens resa till Dalstorp. Tre byten gjordes under matchen – Elias Hadaya, Albin Skoglund, Fredrik Martinsson och Ivo Pekalski blev kvar på bänken samtlga 90 minuter.

Närmast väntar en resa till Dalarna för Utsikten som på lördag tränar på Ruddalen innan avresa till Borlänge och matchen mot IK Brage dagen därpå.