Stora Valla, 2022-06-26 15:00

Degerfors - AIK
1 - 1

Spelarbetyg: Degerfors - AIK

Spelarbetyg: Degerfors - AIK

Det blev en återstart av Allsvenskan med bitter eftersmak. Mötet mot Degerfors slutar 1-1 och det går inte att känna annat än besvikelse och underkänt till hela lagets insats som helhet. Nedanför kommer individuella betyg till spelarnas insats.

Kristoffer Nordfeltd: 4
Oavsett om resultatet är en besvikelse är Nordfeltd den som undviker oss från en ren förlust idag. Har i andra halvlek några riktiga svettiga räddningar, bl.a. en reflexräddning från Djurdic som världsklass (herregud alltså), räddade även ett friläge i matchens sista sekund. Kan inte belastas för motståndarens felaktiga mål.

Mikael Lustig: 2
Kändes något trög och hade mestadels passningar bakåt eller i sidled, inläggen som kom resulterade sällan i någonting. Har definitivt högre nivå i sig och det ska vi kräva av honom.

Alexander Milosevic: 2
Fick bära kaptensbindeln idag pga Sebastian Larssons avstängning. Är stabil och gör det han ska utan att glänsa.

Sotirios Papagiannopoulos: 1
Såg trög ut och oinspirerad. Har ett slarvigt bolltapp som sedan resuluterar i Degerfors 1-0 mål. Kan mycket mer och måste växla upp efter denna insats.

Axel Björnström: 3
Det var på vänsterkanten AIK skapade sina chanser under första halvlek. Acke kom upp bra i offensiv och erbjuder alltid sig själv som alternativ, samtidigt som samarbetet med Amar fungerade bra. Kommer bli en bra ersättare när Otieno försvinner (är bara en tidsfråga).

Nicolas Stefanelli: 2 (ut 71)
Bidrar alltid med rörlighet och hade perioder där han var involverad. Nico har dock flera inlägg som inte resulterar i något, samtidigt som skotten är alldeles för dåliga. Fungerar bättre på vänsterkanten, dock var det en annan där idag som glänste. 

Yasin Ayari: 2 (ut 86)
Fungerar bättre som ersättare på Sebbes position än Bilal. Samarbetet med Bilal har visats fungera tidigare, men idag var det okej. Ayari hamande något i kläm då Jordan Larsson ofta kom upp i banan och hämtade boll. Hade några bollvinster men är annars knappt godkänd idag.

Bilal Hussein: 2
Fördelar bollen mellan lagdelarna och finns alltid som en uppspelspunkt. Har några riktigt fina genomskärare, men hade svårt i närkampssspelet. Hade behövt en Sebastian Larsson bredvid sig idag.

Amar Ahmed Fatah: 4 (ut 71)
Säkert några som kan tycka det är en överdrift att ge en 4.a till någon som egentligen bara glänste i första halvlek. Men Amar har "det" som man brukar säga. VI är flera som bara gått runt och väntat på hans genombrott och dagens mål var ren klass. Den här killen känns inte rädd för någonting, det utmanas och utmanas och om Amar får gå skadefri kommer vi få se en del shower framöver. Försvann i andra halvlek, men Amar var det positiva vi kan ta med oss från denna match.

Jordan Larsson: 2 (ut 62)
Gjorde förmodligen sin sista match i AIK-tröjan och tyvärr blev insatsen medioker idag. Det finns kvalitéer men samarbete med Benji fungerade inte alls. Kommer ofta ned och hämtar boll men det blev sällan något av det. Det är dock en spelare vi bara kan drömma om att behålla, för om han stannar kommer det ge oss ren och skär klass framöver.

Benjamin Kimpioka: 1 (ut 86)
Jag gillar tendenser av Benji i form av löpsteget och styrkan han har. Det känns som en ren stidsvagn när han kommer farandes. Dock kommer han knappt till en enda målchans i denna match vilket ändå får ses som underkänt för att spela på topp. Istället blev det mest att agera som press och jaga boll som inte resulterade i någonting.

Avbytare:

Zack Elbouzedi (in 62):
Joe Mendes (in 71)
Tom Strannegård (in 71)
Erik Ring (in 86)
Henry Atola Meja (in 86)
 

Andreas Ristare2022-06-26 23:09:09
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen