Spelarbetyg: Örebro SK - Mjällby AIF

Skalan:
1 - Dålig
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Orvarklass



 John Alvbåge

Gör inte någon fantommatch och får plocka ut ett godkänt betyg. Räddade Pär Ericssons friläge i början på matchen men hade senare inte så mycket att stå i förutom de två insläppta målen. Baklängesmålen känns väldigt slumpmässiga men möjligt att en Alvbåge när han är som bäst hade kunnat plocka någon av dem.

 
 Samuel Wowoah 

Stillastående vid 0-1 målet där två spelare hamnar fria vid bortre stolpen. Bränner ett par riktigt bra lägen där man åtminstone kan kräva en träff på mål. Diskuteras fram och tillbaka om Wowoahs fasta situationer men det krävs även att löpningarna är perfekta. (Se Ajdarevic mot Ellos förra säsongen) Avstänging väntar mot Helsingborg.

 Patrik Haginge

Patrik hade svårt med tunga Pär Ericsson men utförde annars ett helt okej dagsverke. Ingen spektakulär spelare på något sätt men gör sitt jobb defensivt. Finns mer att önska i uppspelsfasen där passningsfoten ofta sviktar.

 Magnus Wikström


Blir ställd vid 0-2 målet och förlorar löpduellen mot Pär Ericsson. Dock inget man kan lasta Wikström för, som i övrigt är den enda i ÖSK som kan mäta sig rent fysiskt med firma Ekenberg/Ericsson. Vinner de flesta nickduellerna och är stabil matchen igenom.

Per Johansson

Per Johansson var nere på jorden igen efter två fantastiska insatser. Blir bortgjord då han kommer något på mellanhand i förspelet till 0-1 vilket sänker betyget. Annars är Per ett ständigt hot framåt med sina uppoffrande löpningar som ofta gör att han kommer runt på motståndarens kant.

 Emil Berger 

 Unge Berger gör en fantastisk debut och tränarstaben med Sixten i spetsen måste filat ordentligt på denna diamant. Han blandar ett säkert kortpassningsspel med långa svepande crossbollar, alla med perfekt resultat. Hög internationell klass på den foten! Har även ett fint skott som testar Asper ordentligt i första halvlek. Hade mycket väl kunnat vara toppbetyg om det så inte varit för den olyckliga framsspelningen till Pär Ericssons 0-2 mål.


  Fredrik Nordback (UT 68')


Gör en okej insats där man fick se lite av den gamla Nordback som gick in hårt i närkamperna. Speciellt roligt att se duellerna med Grahn där "Nobbe" konstant låg på gränsen till gult kort men klarade sig undan gång på gång. Offensivt finns det mer att önska och då framförallt löpningar in i boxen för att hjälpa den annars så isolerade Staaf.

  Nordin Gerzic

Lågt betyg kan tyckas men kraven på Nordin är också högre än många andras. Fick till skillnad från många andra matcher rätt så öppna ytor att komma rättvänd med boll, tyvärr så hann allt som oftast en Mjällbyspelare fatt och kunde bryta. Nordin måste komma till mer farligheter framåt nu när han har en mer offensiv roll i laget. Testades ens bössan igår?  Har även han liksom Wowoah svårt att få till några farligheter på fasta situationer. Krävs dock som jag nämnde tidigare lika bra löpningar som det krävs inlägg.

 

Valdet Rama


Får ett godkänt betyg för sin första halvlek då han var ett ständigt hot för Mjällbyförsvaret. Tvingar även Mjällby till ett byte på högerbackspositionen redan i paus då Ivanovski får komma in för den uppsnurrade Westerberg. Bytet gav resultat och Valdet kom inte in i matchen på samma sätt som man önskar.


Robin Staaf  (UT 80')

 Blir väldigt isolerad uppe på topp och är svår att betygssätta. Robin Staaf brukar vara på rätt plats vid rätt tillfälle men trots många returer från Asper så inföll sig inte den lyckan att bollen hamnade rätt idag. Testade även själv lyckan med ett par skott men trots bra tillslag så ville det sig inte för Mål-Göran.

  Marcus Astvald (UT 56')

Kommer inte upp i normal standard och känns som att unge Astvald saknar självförtroendet som krävs för att spela från start. Slår bort många enkla bollar och har inte viljan att utmana på samma sätt som exemepelvis Rama. Finns så mycket potential hos Astvald så att det svider extra att se när det går dåligt för honom men förhoppningsvis kommer vändingen snart.

AVBYTARE:

 Paulinho  (IN 56')

Visar en stor vilja när han kommer in, nästan på gränsen till frustration vilket leder till ett gult kort och avtängning mot Helsingborg. Hinner annars inte uträtta så mycket framåt men fixar fram ett par hörnor och jobbar hårt i defensiven.

Kushtrim Lushtaku (In 68')   och Denis Abdulahi (In 80') spelade för kort tid för att betygsättas.
 

Erik Johansson2011-08-23 11:00:00
Author

Fler artiklar om Örebro