Spelprogrammet- är det rättvist?

Spelprogrammet- är det rättvist?

Olof Mellberg gick tidigt ut och klagade över ett orättvist spelprogram där HIF i många fall fått färre vilodagar än kommande motståndare. Detta ökar naturligtvis belastningen på spelarna och skador får inte tid att läka. Skadesituationen 2020 påminner ruggigt mycket om den vi hade juli-augusti 2008 där vi spelade åtta matcher på kort tid medan tex ÖSK spelade.....tre. Detta ledde till att vi då fick spela med många halvskadade spelare för att ens få ihop en startelva. Hur väl stämmer då Olofs k

Vi gjorde en enkel koll och jämförde hur många vilodagar HIF hade gentemot kommande motståndare och det blev en skrämmande bild som ritades fram. På det första 18 omgångarna har HIF endast vid två matcher längre vila än motståndarna. Detta sker när vi möter ÖSK och Norrköping.
?Vid sju tillfällen har vi lika lång vila som motståndarna och vid hela NIO tillfällen har vi en dags kortare vila. I det här tuffa spelschemat spelar detta naturligtvis en makalös roll och att SEF så kategoriskt kunde förneka faktum är beklämmande.

Under den närmsta tiden ska vi göra en fullödig genomgång av hur de andra klubbarna har det. Vilka är de stora vinnarna?

D-PLAY

D-play fortsätter på den inslagna C-morevägen och koncentrerar sig på att serva och analysera stockholmslagen. Efter dagens match, HIF:s första vinst, ägnade man sig åt att analysera AIK i 25 av 30 eftersändningsminuter. Och då lyckades de intervjua Rikard Norling under reklamavbrottet och sände inte en sekund av hans kommentarer i Kanal 5.
Det är också sjukt att så många av de livesända matcherna på Kanal 5 och 9 råkar ha ett stockholmslag på ena planhalvan. Skärpning tack.


Matchen

Äntligen blev det seger och det var kul att se flera av spelarna i dag. Den ende som föll ur ramen var Rasmus Jönsson som inte kommer till ordentligt överhuvudtaget. Vi vet ju vilken kapacitet det åtminstone har funnits i honom och vi får hoppas att han inte blir en ny Wanderson..
Det var annars mycket som var glädjande. Van den Hurk mådde tydligen bra av bänkningen senast och även de övriga börjar röra på sig. Jag kan inte sluta misstänka att vissa lag tränat betydligt hårdare än vad som borde vara möjligt med korttidspermitterade spelare. Kan detta vara en bidragande orsak till tabellsituationen? Själv är jag mest förvånad att ingen tidning orkat kolla upp hur det ligger till...
 

Leif Karlsson2020-07-12 21:29:42
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"