-
-

Stora segersiffror när Oskarshamn avfärdades
Liridon Selmani på väg igenom i den situation som sedemera kom att resultera i straff.

Stora segersiffror när Oskarshamn avfärdades

Efter en medioker insats mot Höllviken i seriens förra omgång styrde laget österut för match mot förra säsongens nykomling Oskarshamn. Med frågor och mindre farhågor kring bl a konstgräs och skadefrånvaro blåstes matchen igång inför 20-talet tillresta supportrar. Efer 90 + tillägg kan man konstatera att all eventuell oro var helt obefogad.

Första halvlek
Det var Oddevold som inledde piggast på det snabba underlaget och det var främst på kanterna man tog sig fram. Då Johan Patriksson och Daniel Janevski hade stannat hemma med skador fick Rikard Johansson och Erik Kallberg hoppa in och skötte sina åtaganden med den äran. Ledningsmålet dröjde inte länge och med en tätt efterpå följande utökning kunde Oddevold lätta på gasen och låta Oskarshamn få mer boll. Hemmalaget hade framförallt en skicklig vänsterkant men man hade som så många andra lag mot Oddevold svårt att skapa några heta lägen. Möjligen skapade man ett litet tryck när Rikard Johansson var av planen för att bandagera huvudet i vilket han hade fått ett jack. Sett i det större perspektivet var man likt Landskrona alldeles för dåliga på att omvanlda eventuellt bollinnehav till målchanser vilket även Erik Dahlin kommenterar med att han har en ganska lugn dag på jobbet.

Andra halvlek
Den andra akten skiljde sig inte nämnvärt från den första. Oddevold kontrollerade händelserna och högg när man fick chansen. Hemmalaget bytte kant från sin vänstra till högra och Andreas Bergman sattes på större prov under matchens andra hälft, något han allt som oftast klarade av utan allt för stora bekymmer. När Erik Kallberg kunde göra 0-3 var saken klar och många av de strax under 500 personerna lämnade arenan. Även laget på planen slog av på takten och uppträdde mer som ett slaget lag. Den sista spiken i kistan kändes därför inte direkt ologiskt då Oddevold verkar gå mer för devisen "ända in i kaklet" i år än tidigare säsonger.

Sammanfattning
Återigen möter Oddevold ett lag som använder sig av ett spel man inte lyckas omvandla i farligheter. I alla fall inte i någon större omfattning. Givetvis får Oddevold matchen dit man vill med de två tidiga målen men spelbilden har sett likadan ut i de flesta matcherna hittills och det finns en trygghet i grundspelet. För dagen startande Rikard Johansson och Erik Kallberg gör det bra och Pablo Andersson visar att han håller god klass än. Victor Mollapolci kämpar och sliter på topp men får det tyvärr inte att lossna idag heller. Dusan Jevtic får återigen speltid och gör det bättre än mot Höllviken i denna match där spelbilden kanske passar något bättre. Det är en gedigen laginsats med kanske något höga siffror i målkolumnen för Oddevold.

Målen

0-1, Jacob Berg (10')
Alen Kazumovic slår en frispark från strax utanför straffområdet till höger. Många spelare går upp för att nicka när Jacob Berg gömmer sig något bakom klungan och kan nicka in ledningsmålet.

0-2, Pablo Andersson (19')
Efter lite studsande inne i straffområdet landar bollen vid Pablos fötter. Målet är ett sådant där skott som ofta slutar 2 meter över och utanför men Pablo är behärskad och kan placera in skottet snyggt från strax utanför straffområdet.

0-3, Erik Kallberg (70')
Med ett inkast från högerkanten hamnar Erik Kallberg i en liknande position som Pablo om än något närmare. Skottet är dock lågt till skillnad från 0-2 målet. 

0-4, Liridon Selmani (straff) (89')
Efter att ha duellerat både en, två och tre gånger i en djupledslöpning går Liridon omkull i straffområdet. Straffen är en delikatess där han kyligt chippar bollen mitt i mål.

Dagens !
Bredden är spetsen. När Janevski (två mål) och Patriksson (uttalad stöttespelare) inte kan medverka finns det spelare som kliver in och gör en minst lika bra insats. Det är en mer homogen grupp i år som, om man gör allt man skall för varandra, kan avfärda samtliga lag i serien.

Dagens ?
Strax över 20 personer på plats i Oskarshamn och ändå ingen buss. Det är medvind i seglen men ändå får vi inte till stånd en buss till denna lördagsmatch. Förhoppningsvis blir det bättre till nästa bortamatch.

Relaterade länkar

Sveriges Radio
"Oskarshamns AIK föll stort mot Oddevold"
"Oddevold tar över i toppen"

Lokaltidningar
"Vi förtjänar varken mål eller poäng"
"Oddevold krossade Oskarshamn"

Highlights


 

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2015-05-11 09:33:00
Author

Fler artiklar om Oddevold