SvartVitt summerar tredjedelen, del 4

SvartVitt summerar tredjedelen, del 4

Turen har slutligen kommit till krönikören Mathias Ekdahl i den sista delen av redaktionens summeringar.

Betyget på ÖSK
 - Jag kan nog inte ge laget mer än godkänt. Slarv i defensiven och skador på offensiva nyckelspelare har skapat problem för Sixten & Co. Utan skadorna på Gerzic och Haddad så tror jag att ÖSK hade haft ytterligare 4-5 poäng.


ÖSK 2010 vs. ÖSK 2011
- ÖSK har fler skickliga spelare och en bredare trupp än 2010 men lagspelet har inte fungerat lika bra som under fjolåret. Ett bra exempel är Valdet Rama. Han har enorma kvaliteter men involverar inte sina medspelare tillräckligt ofta.

 
Viktigast av Almebäck, Alvbåge, Bedoya och Gerzic
- Spontant vill jag säga Ale Bedoya men jag tycker egentligen att det är ganska meningslöst att jämföra olika spelartyper. Nu när Bedoya har börjat göra mål så är han en komplett mittfältare med en arbetskapacitet i världsklass. Gerzic är också oerhört värdefull i det offensiva spelet med sitt lugn och sin förmåga att bryta mönster. Utan en bra målvakt är det omöjligt att vinna SM-guld så Alvbåge är också oerhört viktig.
 

Om du fick vara tränare
- Jag har i ett par års tid efterlyst större variation i spelet och en aktivare coachning under matcherna. En av Sixten Boströms styrkor är han bygger långsiktigt och tror stenhårt på sin spelidé. Denna styrka är samtidigt en av hans få svagheter. När spelet inte fungerar eller motståndaren försvarar sig effektivt så måste man ibland göra taktiska byten som överraskar motståndaren. Sixten gör i princip aldrig sådana byten utan kör alltid vidare med sitt 4-3-3 oavsett matchbild. Jag tror inte att man kan vinna SM-guld utan en plan B.


Betyget på rekryteringsarbetet
 - Rekryteringen av spelare har varit riktigt bra men jag efterlyser en plan för de unga nyförvärven. Hur ska exempelvis Ahmed Yasin, Josef Ibrahim, Emil Berger, Erik Nilsson och Per Johansson utvecklas utan matchträning?



Bästa matchen
- Jag får nog säga hemmamatchen mot Helsingborg (1-1) med tanke på att man mötte ett riktigt bra HIF. Det försvarsspel som ÖSK ställdes mot i den matchen höll extremt hög klass.
 

Bästa målet
- Nordbacks yttersida i bortre krysset hemma mot GAIS var både snyggt och viktigt. Makrillarna hade 1-1 och var det bättre laget i det läget.
 

Så går det
- Ingenting är omöjligt men jag skulle tro att vi missar guldet och hamnar strax utanför pallen. Om Alejandro Bedoya försvinner i sommar så tror jag inte att vi kommer att kunna utmana om guldet. Bedoya har unika egenskaper och ÖSK kommer inte att kunna ersätta honom.

SVARTVITT2011-06-10 22:53:15
Author

Fler artiklar om Örebro