Sverige - Slovakien 0-3 - Inte ens nära

Sverige - Slovakien 0-3 - Inte ens nära

Sverige behövde vinna samtidigt som England tappade poäng. Det var aldrig nära det.

Håkan Ericsson justerade rejält jämfört med poängtappet mot Polen och valde att peta två spelare i backlinjen. Olycklige Dagerståhl ersattes av Franz Brorsson samtidigt som Adam Lundqvist fick ställas över i förmån för Egzon Binaku.
På mittfältet tog Karim Mrbati den vakanta platsen efter den skadade Simon Tibbling, vilket gav följande startelva:
12 Anton Cajtoft – 2 Linus Wahlqvist, 3 Jacob Une Larsson, 15 Franz Brorsson, 20 Egzon Binaku – 17 Kerim Mrabti, 8 Kristoffer Olsson [K], 16 Melker Hallberg, 7 Alexander Fransson – 10 Carlos Strandberg, 18 Pawel Cibicki.

Sverige behövde vinna mot Slovakien samtidigt som England inte fick vinna mot Polen för att det skulle finnas en realistisk chans till avancemang. Med facit i hand är det bara att konstatera att det aldrig var nära. Det gick käpprätt åt....

Slovakien tog kommandot direkt från start och man fick nästan omgående en känsla av att Sverige inte riktigt var på tårna i dag. I den femte minuten kom 1-0 till Slovakien. En hörnvariant lurade fullständigt Sverige när passningen gick hem till vänsterbacken som drog ett inspel mot bortre stolpen där det var totalt haveri i det svenska försvarsspelet. Carlos Strandberg som höll zon glömde bort sin uppgift. Linus Wahlqvist tappade sin markering så att denne ohotad kunde möta bollen och målvakten Cajtoft kom inte ut på bollen som han borde och det gjorde att Martin Chrien blev matchens första målskytt.

Sverige reste sig aldrig från baklängesmålet och när Une Larsson stötte hejvilt på mittplan något senare skapades det enorma ytor på högerkanten, vilket sedermera ledde fram till att Jaroslav Mihalik kunde skjuta in 2-0 från 10 meter eller så.
Slovakien var fullständigt överlägsna och lånade under perioder knappt ut bollen till Sverige i första halvlek.

I andra halvlek gjorde "Lill-Åby" vad han kunde och bytte in Muamer Tankovic och Niclas Eliasson. Utdelningen var emellertid obefintlig och andra halvlek var ett mycket välfungerande sömnpiller.
Det hände ytterst lite av vikt, och det lilla som hände var tyvärr negativt för Sverige. Efter att Eliasson missat ett motlägg Slovakien öka på till 3-0. Ett resultat som tyvärr speglade matchen bra och när Carlos Strandberg missade ett par gyllene tillfällen i slutet var det egentligen inget konstigt då detta var en match där ingenting gick Sveriges väg.

Inte heller hoppet att England skulle tappa levde speciellt länge då britterna vann enkelt mot Polen med 3-0.

Sverige utslaget efter två ganska bra matcher och en bedrövlig.

 - Det känns otroligt tungt. Vi gick obesegrade genom kvalet och så ska det sluta så här, säger Kristoffer Olsson till förbundets hemsida.

 - Det är ett jättebra lag vi möter. De gör det bra och vi kommer inte riktigt upp i nivå men det är synd att det ska gå så här. Men vi ska vara jättestolta över vad vi gjort, säger Olsson.

Ulf "Raulolle" Nilssonulf.nilsson@svenskafans.com2017-06-22 22:43:00
Author

Fler artiklar om Sverige U21