-
-

Sviten sprucken i seriefinalen

Det har gått bra för Oddevold hittills i år. Vissa menar kanske till och med att det gått lite för bra. Därför var det intressant med en mätning mot seriens formstarkaste lag på Vångavallen. Efter 90 minuter stod det klart. Oddevold, med dagens trupp, är lite blekare än TFF och segern var rättvis. Siffrorna på 4-1 är dock något missvisande.

Det var hemmalaget som började bäst och pressade tillbaka Oddevold. Det bästa av sitt spel hade man på kanterna och sökte härifrån inlägg mot stekhete Salif Camara-Jönsson. Nämnde man var också nära att inleda målskyttet med en hård nick från nära håll men missade. Första målet skulle han dock komma att bli inblandad i ändå. Oddevold hade å sin sida svårt att komma upp i press. Om det var arbetsinsatsen eller att TFF, till skillnad från övriga lag, var snabbare på att förflytta bollen är så klart alltid svårt att avgöra på rak arm. Det var nästan endast Pablo Andersson som kommer helt godkänd ur det momentet även om jag inte tror att övriga spelare lufsade runt och latade sig. Följden blev att framförallt understödsspelet blev lidande och mot ett rutinerat och skickligt TFF blir det således svårt att hävda sig. Ledningsmålet kom därför ganska logiskt även om det inte hade drällt av chanser för något av lagen. De chanser som skapades tillhörde dock nästan uteslutande Trelleborg.

I den andra akten fick de drygt 850 personerna på läktaren se en scenförändring. Oddevold arbetade sig in mer i matchen och kunde vaska fram en del chanser. Kanske lyckades ovan nämnda presspel bättre? Kanske bevakade TFF sin ledning? Resultatet blev i alla fall att Kallberg, som också arbetade förtjänstfullt i dagens match, kunde bryta fram på högerkanten och leverera en målgivande passning till Jacob Berg. Efter detta uppstod något av ett taktiskt vakuum där lagen inte riktigt visste om man skulle gå för seger eller om man var nöjda med ett poäng. Oddevold hade en fin period i detta skede av matchen och valde därför att fortsatt vara något offensiva vilket kom att straffa sig. Efter ett bolltapp på mittplan gjorde TFF ett fint 2-1 mål och när man sedan lyfte upp hela laget i hopp om en ny kvittering kom ytterligare ett. Det sista målet var nog en frukt av frustration och okoncentration.

Sammanfattning
Oddevold ger bort, eller blir berövade på, en något för stor del av första halvlek för att kunna tillmätas ett betyg i still med TFF. Under denna perioden kunde hemmalaget gjort fler mål och Oddevold hade mycket svårt att få tag i bollen. Kanske märks saknaden av Daniel Janevski och Johan Patriksson här där den sistnämnde kan bidra med ett lugn och vågar hålla i bollen. När man sedan väl äter sig in i matchen gör man det bra och kvitteringen känns naturlig och rättvis. Efter detta har man bud på fler men så slår övermodet till och via ett bolltapp på mittplan hamnar man åter i underläge. Händelseförloppet efter detta är naturligt med ett jagande lag som möter ett tryggt och skickligt dito.

Målen

1-0, Zoran Jovanovic (27')
En halvlång boll skarvas vidare i nickduell mellan Alen Kazumovic och Salif Camara-Jönsson varpå Zoran Jovanovic får mycket yta strax utanför straffområdet. Efter att först rundat Erik Dahlin stannar Zoran kyligt upp och invätar Daniel Stanisic och låter denne passera innan han placerar in bollen.

1-1, Jacob Berg (63')
Erik Kallberg avancerar på högerkanten och sedan inåt i banan innan han, från straffområdesgränsen, spelar bollen in i mitten. Där är det trångt men Jacob får med sig bollen och kan placera in den.

2-1, Zoran Jovanovic (79')
I en snabb omställning slås ett inlägg från höger som Zoran förlänger med en väl avvägd nick över Erik Dahlin.

3-1, Salif Camara-Jönsson (93')
Efter att bollen dribblats nere på kortlinjen en längre stund kan lyftningen så småningom leta sig fram till målsuveräne Camara-Jönsson.

4-1, Philip Cascalheira (94')
Tack vare bristande fokus direkt efter avsparken kan Trelleborg åter rinna igenom och den här gången passar Camara-Jönsson till inhoppade Philip Cascalheira som inte missar från mycket nära håll.