Tack för allt!

Tack för allt!

Efter elva år som redaktör och totalt tretton och ett halvt år på HIF E-zine är det dags för mig att lämna Svenska Fans.

Tretton och ett halvt år. Hur summerar man det?

Tja, man kan väl i alla fall rikta ett stort tack till alla läsare, centralredaktionen på Svenska Fans och inte minst alla kollegor på HIF E-zine genom åren.

Särskilt Leif Karlsson, som så tragiskt gick bort förra året, alldeles för ung. Leif var HIF E-zines själ och hjärta, med sitt enorma HIF-engagemang som forumskribent, skribent på sajten och moderator i forumet.

Jag vet att han log i sin himmel den 14 december 2021, när Anthony van den Hurk nickade HIF till allsvenskan.

******

Sommaren 2008 skickade jag in en krönika till dåvarande redaktör Christian Rurfors. Då hade jag knappast räknat med att jag skulle få chansen att under mer än 13 år få skriva om SM-guld, nedflyttningar, tränartillsättningar, Champions League-kval, Andreas Granqvist hemkomst, konstgräs (inget ämne engagerade läsarna mer!) och fantastiska fotbollsmatcher. Från första inför-texten i september 2008 (telefonintervju med Peter Gerhardsson från tåg till Norrköping) och efterföljande matchrapport från Idrottsparken (4-3 med Rasmus Jönssons två första HIF-mål), till den sista – kvalvinsten på Örjans vall som jag skrev om från ett skrivbord i Bryssel.

Bästa minnet som Svenska Fans-reporter? Kanske presskonferensen en solig sommardag 2011 där Alvaro Santos åter presenterades som HIF-spelare efter år av rykten. Det kändes stort. Jag och Mårten Brorsson levererade webb-TV från Olympia. Vi kunde efteråt konstatera att det tog (mycket) längre tid att redigera video än att skriva en artikel...

Sämsta minnena? Utan tvekan premiären 2014 och nedflyttningen 2016. Mörker.

******

För egen del väntar nu som en del säkert vet nya uppdrag som HIF-reporter för Fotboll Skåne.

Och att återigen säga: Tack för allt!

******

Brinner du för att skriva om HIF? Vill du ta över som skribent på HIF E-zine? Läs mer här och skicka din ansökan till centralredaktionen på info@svenskafans.com.

Gustav Lundbladinfo@gustavlundblad.com2022-02-19 01:18:50
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"