Träningsrapport 2/10 "Mittbacken klev av träningen"

Träningsrapport 2/10 "Mittbacken klev av träningen"


På ett soligt plan 10 tränade HIF där höst-temperaturen gjorde sig påmind. 

Saknades: Arian Kabashi

Man inledde dagens träning med uppvärmning genom enkel jogging runt planen samt små ruscher med olika rörelsemönster. Första övningen för dagen var en passningsövning med kombinationsspel på olika stationer. Passningar med kombinationsspel skulle ocksåvisa sig vara dagens tema.

Vid sidan av detta tränade Chika Chidi och Silverholt avslut med Hans Eklund.

Efter detta moment initierade man en ny passningsövning där man började med boll från mittback och sedan hittar lösningar i djupled fram till yttrarna för inlägg till innermittfältare och anfallare som sedermera avslutade. Man övade olika moment i övningen, där man från mittback alternerade boll långt i djupled till ytter för inlägg eller ett mer avancerat kombinationsspel mellan lagdelarna för att sätt upp en boll i djupled till innermittfältare samt anfallare. Djupledsbollarna samt inläggen var fint slagna medans avsluten ibland lämnade mer att önska. 

Därefter körde man tvåmålsspel på lite mindre plan, där man spelade bra men att just få bollen i mål visade sig svårt trots de fina lägen båda lagen skapade. Båda målvakterna samt Dennis Olsson och Benjamin Aquah utmärkte sig här, i postiiv bemärkelse. Dennis Olsson med sin spelförståelse och Benjamin Acquah med sin fina teknik på små ytor.

Silverholt körde som anfallare hela träningen förutom mot slutet av denna övning där han klev ut på en kant en kortare stund. Noterbart är att Wilhelm Nilsson klev av träningen innan denna övning, dock tyder inget på skada av vad jag kunde utdöma, tror detta var planerat sen innan.
 
Träningen avslutades sedan med att Silverholt/Loeper tränade straffar. Dom unga startspelarna Gigovic,Örn,Kjellnäs och Svanbäck hade eget samtal med Klebér Saarenpää. Aquah hade ett samtal med fysio och tog sig mot häl-regionen.

Egna funderingar: Man har övat mycket passningsspel vid de träningarna jag har varit närvarande och mot Gefle senast tyckte jag man också kunde se det bära frukt. Man har blivit bättre på att flytta bollen snabbt och med mer rörlighet, vilket Gefle hade svårt att hänga med i. Avsluten har också blivit bättre. 

Det gick inte att tyda någon startelva mot Utsikten på lördag och inte heller fick man något egentligt svar på frågan på hur man ska hantera Loepers avstängning. Min bästa gissning är att det blir mer tydligt imprgon. Såsom det ser ut just nu så verkar det som att Silverholt fortsatt spelar på topp även om man testar honom så smått på en ytter position, en roll man också kunde se honom i Söndags en kortare stund.

Sidenote är att ett inslag filmades av vad som förmodas vara Discovery där sportchef Dahlberg intervjuades.

Denna Träningsrapport skrevs av min bror Andreé Thörn.

Anthony Thörnanthony30694@gmail.com@AnthonyThrn2024-10-02 13:34:00
Author

Fler artiklar om Helsingborg

Thörn: "Du kan kalla mig för idiot"