Träningsrapport från sista passet inför derbyt
Tidig träningsstart på Valhalla när ÖIS genomförde sista passet inför derbyt.

Träningsrapport från sista passet inför derbyt

Det var en ovanligt tidig lördagsmorgon när ÖIS genomförde sista träningen inför derbyt. Mycket intensitet, hets och glädje genomsyrade passet. Här är rapporten från lördagens träning.

Klocktornet på andra sidan Mölndalsån hade precis ringt för 09:00 när spelarna äntrade Valhalla IP. Ett tiotal supportrar skippade sovmorgonen för att se ÖIS genomföra sista passet inför söndagens derby.

Efter en kort uppvärmning, som sedvanligt leddes av assisterande tränare Jesper Swedlund, inleddes passet med olika varianter av passningsövningar i Ajaxtrianglar. Säkra passningar varvades med något mer morgontrötta felpass, men på det stora hela såg laget påkopplade ut redan här.

Passet intensifierades därefter med en engelsk kvadrat, en övning där två lag spelar bollen mellan varandra i varsin kvadrat, och där ett tredje pressar och försöker vinna bollen från det bollhållande laget. Här syntes stor tävlingsvilja, och intensiteten var stundtals mycket hög. 

Mest taggad av alla var kanske Viktor Lundberg, som manade på sitt lag ordentligt. Som småbarnspappa hade han ju också träningstiden på sin sida.

- Man går upp tidigt med barnen, så detta är perfekt, sa Viktor när jag pratade med honom efter passet.

Intensitet och glädje genomsyrade hela passet, och mest hetsig stämning blev det när laget efter den engelska triangeln körde jage runt mittcirkeln. Två som tidigare under säsongen tampats i liknande övningar är Anton Andreasson och kapten Daniel Paulson, och dagens jage var inget undantag.

Duon försökte, med varierad framgång finta bort varandra. Segrande ur striden gick ändå Andreasson, som lyckades fånga Pålle på sista försöket. Dessförinnan hade dessutom den sistnämnde fått vilda protester riktat mot sig från Anton, som tyckte att Pålle var alltför långt innanför mittcirkelns linje under sina löpningar.

Efter lite lek följde smålagsspel där Viktor Lundberg återigen var på hugget och stod för ett par fina aktioner. Även Noah Christoffersson och Isak Dahlqvist tog för sig, och Nicklas Bärkroth såg som vanligt skarp ut.

Träningen rundades sedan av med ett antal inlägg och hörnor, ett moment ÖIS hade förtvivlat svårt att försvara sig mot i senaste matchen mot Elfsborg. Nu såg det dock stabilt ut, och det mesta rensades undan utan problem, även om kvaliteten på inspelen skiftade.

Glädjande var det också att se såväl Christoffer Styffe som Mikael Dyrestam i kollektiv träning igen. Försvarsduon var med under hela passet, förutom under smålagsspelet då de körde på egen hand. Ingen av dem kommer dock finnas med i morgondagens matchtrupp, utan av träningen att döma blir det istället Carl Millard Javette som kniper en plats i morgondagens försvarskvot.

Saknades gjorde fortsatt Linus Tagesson och Sixten Mohlin. Inte heller syntes Tobias Sana till.  Han gör sin första träning med laget på måndag. Den nya målvakten Hampus Gustafsson tog det också lugnt i vissa övningar efter sin hjärnskakning, men finns med på bänken imorgon.

Det var av passet att döma svårt att utröna en väntad startelva, men troligtvis ser den ut på samma sätt som senast mot Elfsborg. Det skulle då innebära att derbyelvan blir följande:

A. Rahm
W. Svensson - J. Azulay - A. Andreasson
I. Dahlqvist - A. Mujanic - E. Sadiku - C. Vindehall
D. Paulson - N. Christoffersson - N. Bärkroth


 

Markus Lundborgmarkuslundborg2024-03-02 12:14:00
Author

Fler artiklar om Örgryte

Det krävs trygghet för spelarna i ÖIS
Är ÖIS inte bättre än såhär?
Kvantresultat för ÖIS mot ÖFK