2020-03-01 13:30

St. Pauli - VfL Osnabrück
3 - 1

Tredje raka i det bästa av lägen
Oddevolds bredd i bild genom matchens målskyttar.

Tredje raka i det bästa av lägen

I och med poängtapp för både Husqvarna FF och Trelleborgs dito kunde Oddevold befästa sin kvalplats och närma sig förstaplatsen. Ett svajigt HFF är nu endast tre poäng före Oddevold och med gårdagens storseger har bohusläningarna dessutom både hämtat upp och gått förbi vad det gäller målskillnad.

Första halvlek
Det var hemmalaget Limhamn/Bunkeflo som startade bäst. Bäst i detta fall var kanske inte särskilt bra men Oddevold hade svårt att vaska fram några direkta chanser. Matchen kunde dessutom utvecklats till något riktigt illa när skåningarna hade bud på ett andra mål om det inte varit för Anton Tidemans mycket vältajmade brytning vid ett friläge för hemmalaget. LB spelade ett hårt spel, på eller över gränsen till fult, vilket skulle straffa sig. Trots att Oddevolds Johan Patriksson tvingades utgå redan efter dryga halvtimmen kunde man resa sig och vända matchen innan halvtidsvilan. Dessutom med ett LB som fick spelmässigt duktige Ahmad Chikh utvisad i samband med chansen som ledde till 1-2.'

Andra halvlek
Stärkta av vändningen och utvisningen kunde Oddevold komma ut som ett helt annat lag i den andra halvleken. Visst finns det alltid anledning att vara lite nervös vid en uddamålsledning och hemmalaget hade åtminstone en chans att ta sig tillbaka in i matchen men i stora drag var Oddevold det klart bättre laget i de avslutande 45 minuterna. När sedan rutinerade Charles Andersson tappade fattningen och drog på sig ett rött kort i samband med Oddevolds 1-4 mål var tillställningen om möjligt än mer avgjord. Oddevold spelade disciplinerat och man provade även lyckan med långskott vilket gav utdelning en gång och oroade rejält vid två andra tillfällen. Med jämna mellanrum föll man dock tillbaka i någon slags okoncentration och spelade bara av stycken av matchen.

Sammanfattning
Efter en mycket blek inledande halvtimme som kunde stått Oddevold dyrt rycker man upp sig betänkligt. Truppen besitter en fin bredd med en "andrauppställning" som absolut kan hävda sig väl mot de flesta lag i serien. Både Robin Jansson och Liridon Selmani fick möjlighet att skriva in sig i Oddevolds historieböcker som målgörare och det mesta flyter på bra nu. Härnäst väntar två hemmamatcher mot IS Halmia och Qviding FIF och kan Oddevold återigen visa upp en fin höstsäsong kan detta mycket väl bära hela vägen.

Målen

1-0, Jesper Claesson ('18)
Efter en räd på vänsterkanten hittar Tobias Lewicki in till sin kollega på högerkanten som från nära håll kan stöta in bollen. Mer eller mindre otagbart för Peter Zwetsloot Isaksson.

1-1, Tobias Mikaelsson ('39)
En frispark som förvaltas av Hampus Bohman når Sören Ferm i borte änden av straffområdet. Sören nickar i sin tur in mot mål där Mikaelsson håller sig påpassligt framme.

1-2, Jesper Westermark ('45+2)
I samband med att Ahmad Chikh blir utvisad får även Oddevold frispark. Robin Ganemyr levererar ännu en fin fast situation som Jesper Westermark kan nicka in från nära håll.

1-3, Jesper Westermark ('55)
Ett riktigt fint långskott från planens högra sida. Det verkar som om Jesper inte har några direkta alternativ och provar lyckan på egen hand istället. Skottet är hårt och välriktat i målvaktens högra hörn.

1-4, Robin Jansson ('59)
En vänsterhörna från Hampus Bohman hamnar efter lite flipperspel på fötterna till Robin Jansson som slår in bollen högt från nära håll.

1-5, Liridon Selmani ('80)
Kanske matchens dribblingspresation från Tobias Mikaelsson då denne avancerar förbi två spelare, balanserandes på kortlinjen, innan han hittar in med en passning till en fristående Liridon Selmani. Med öppet mål gör han inga misstag.

Dagens !
Målproduktionen gör att Oddevold har skaffat sig en fin målskillnad vilket kan visa sig vara nog så viktig när man skall summera säsongen. Att samma produktion är spridd över flera spelare visar på en skaderesiliens som kan bli avgörande.

Dagens ?
Sin vana trogen är Oddevold ett lag som behöver ganska lång startsträcka. Detta gäller både sett över säsonger men även i enskilda matcher. Idag kunde det straffat sig och detta borde vara något att prata igenom inför fortsättningen.

Uppställning
 

Markus Wikströmmarkus.wikstrom85@gmail.com2013-08-26 14:05:00
Author

Fler artiklar om Oddevold