-

Tredje raka segern för Varbergs BoiS!
Nytt segerjubel för grönsvart.

Tredje raka segern för Varbergs BoiS!

Och första bortavinsten sedan premiären i Helsingborg.

Varberg startade matchen i ett frenetisk tempo och redan efter en och en halv minut hade Robin Book placerat in ettan efter att Mjällbys målvakt missat en utboxning. Fem minuter senare var det dags igen. Adama Fofana kom på vänsterkanten i en snabb omställning och hittade in till Gustaf Norlin som lyckades tråckla in bollen vid bortre stolpen. En drömstart för BoIS mot listerlänningar som såg ut att vara helt tagna på sängen. 

Men det skulle bli ändring redan i första halvlek när Mjällby med sin tyngd malde sig allt mer in i matchen. Framför allt kom man ofta på BoIS vänsterkant genom snabbe Joel Nilsson

I början av andra halvlek hade Astrit Spelmani en jättemöjlighet att döda matchen när han kom fri men fick en mindre bra träff. Överlag kändes Selmani inte riktigt synkad i spelet idag. Mjällby reducerade efter att Mamado Moro ganska ohotat fått möta ett inspel från vänster bara några meter från mållinjen. Joakim Persson svarade med ett trippelbyte som skulle ge en bättre defensiv balans där bl a Albin Winbo (som nyss förlängt kontraktet till 2023 ) kom in. 

Men istället för en säkrad defensiv small det direkt när Jacob Bergström rann igenom till vänster och pangade in bollen vid August Strömbergs vänstra stolpe. Där och då kom känslan att den här matchen var på väg att helt glida BoIS ur händerna. 

Men Albin Winbo ville annat! Efter en upprullning från högerkanten hamnade bollen hos Winbo som med det där högerbenet han knappt kan stödja på enligt Joakim Persson lyfte in lädret vid den vänstra stolpen. Då var nära 80 minuter spelade och Mjällby lyckades aldrig komma i någon riktigt stark slutforcering. En jobspost för BoIS kan dock bli att Robin Tranberg fick utgå med en lindad fot efter en smäll på övertid. 

För att sammanfatta så var det 20 helt fantastiska minuter av BoIS i början med en enorm löpvilja och presspel. Efterhand kom Mjällby in allt mer i matchen och Varberg blev allt mer orörliga  och ”stod och stampade” som Joakim Persson sa i pausintervjun. Framför allt blev det för mycket att slå ifrån sig och periodvis för lite eget etablerat spel. Men laget visade på stor styrka som lyckades komma tillbaka efter Mjällbys kvittering och hela tiden tas de löpmeter som behövs för att själva spelidén ska fungera. 

Numera känns det som om Joakim Persson i större utsträckning börjat hitta en mer etablerad startelva med ett antal stöttepelare som känns givna: Birkfeldt, Lindner, Norlin, Selmani och Barny för att nämna några. Just Junes Barny känns viktig då han bidrar med erfarenhet och har hittat ett fint samspel med Astrit Selmani. Att nygamle Robin Book så snabbt fick hitta nätet känns också bra inför fortsättningen.

Ytterligare en seger mot ”rätt” motståndare i det matchsegment mot nedre halvan som BoIS är inne i och redan på onsdag väntar en ny superviktig match mot Falkenberg borta. Och bara 4 pinnar kvar till de magiska 30 även om det kan finnas en risk att det kan krävas fler poäng för en helt säker mark i år, åtminstone sett till kvalplatsen. 

Men nog bör vi kunna gå och se allsvensk fotboll på riktigt på Varberg Energi Arena nästa år? 

Matchstatistik: https://www.svenskfotboll.se/livescore/#?date=2020-09-13&game=4685192

Kaiser Klaus2020-09-13 21:23:00

Fler artiklar om Varbergs BoIS