"Tror du vi säljer om vi inte är nöjda"?
Som alltid frank, Joakim Persson.

"Tror du vi säljer om vi inte är nöjda"?

Varbergs manager Joakim Persson kommenterar André Bomans övergång till Elfsborg.

Tjena Joakim, hoppas allt är bra med dig!

Läser att du inte kommenterat André Bomans övergång till HN men tidigare sagt till tidningen att "Jag vill inte kommentera övergångssumman och det finns lite avtal som gynnar oss om han spelar i landslaget eller säljs vidare. En köpande klubb vill ju betala så lite som möjligt"

När jag läser det tolkar jag det som att övergångssumman inte är så stor men att BoIS kan få mer pengar i framtiden om karriären faller ut väl för Boman och det gör mig lite fundersam.  

Med tanke på att du tidigare sagt att "rean är slut i Varbergs BoIS" förutsätter jag att ni vill ha bra betalt för en nyligen landslagsuttagen 21-åring med 4 år kvar på kontraktet. Själva andemeningen med att teckna långa kontrakt är väl också att kunna få just bra betalt för spelarna ni utvecklar?

Jag förstår att du inte kommer att kommentera några övergångssummor men hoppas ändå att du kan ge lite mer input kring mina funderingar ovan och om hur saker och ting hänger ihop. Jag vet också att det är fler varbergssupportrar som undrar. 

Joakim Perssons kommentar: 
-Tror du vi säljer om vi är inte nöjda ? Klubben är nöjd och Elfsborg har hanterat det proffsigt i upplägget där alla kan bli vinnare om André Boman lyckas. Boman är nöjd och spelare nr 18 under de tre senaste åren som sålts eller valt att gå vidare till en större klubb än Varbergs BoIS. Men det är där vi är i hierarkin. Jag tar inte besluten att sälja eller inte sälja i slutänden. Jag rekommenderar vad som är bra betalt och inte, sedan är det styrelsens beslut om det blir JA eller NEJ. 

Vi har sålt en lokal kille som gjort en bra säsong och 2 assist vilket kan ses som " köp av potential ". Ett långt avtal har hjälpt oss men samtidigt måste vi visa respekt mot köparen och spelaren.  Alla vet cirkapriser på alla spelare, men sen kan efterfrågan trissa upp priset, precis som vid vilket husköp som helst"

Och med det svaret känner jag mig också nöjd. Även med att ha ställt frågan som flera undrar över men som hittills varit okommenterad i media. 



 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2022-12-21 17:36:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS