Tung skadesmäll för Oliver Alfonsi - korsbandsskadad
Gladare mot Sirius i våras.

Tung skadesmäll för Oliver Alfonsi - korsbandsskadad

Kan bli borta i upp emot ett halvår.

15 juni: Oliver Alfonsi har åkt på en tung skadesmäll inför P 20-landslagets match borta mot Lichtenstein skriver HN. Under ett träningspass ska knäskålen ha hoppat ur led och en första bedömning säger att spelaren kommer att bli borta 3-6 månader. 

Alfonsi har tagit steg i sin utveckling i år vilket också belönats med en landslagsuttagning. Han är även lagets bäste målskytt med 2 baljor under Varbergs bedrövliga vårsäsong. 

Detta innebär så klart ytterligare en jobspost för BoIS att hantera. Men ska man försöka se lite positivt på situationen kan det också frigöra lite extra resurser till förstärkningar i sommar. För även om unge Alfonsi (nyss fyllda 20)  gjort det bra känns han inte som mannen som ska skjuta Varbergs BoIS kvar i allsvenskan i höst. 

Uppdatering 21 juni: -Det är en korsbandsskada har jag fått berättat för mig säger Oliver Alfonsi i HN
-jag får se vad sjukgymnasten och läkaren säger men jag hoppas att de kan fixa en tid för en titthålsoperation så snabbt som möjligt. När den är ordnad får vi se om det måste opereras och om det är helt kört, eller om det kommer kunna läka av sig själv.

I bästa fall blir 20-åringen borta i fyra månader men i värsta fall kan det bli upp till ett års frånvaro.
– Om jag måste operera handlar det om tio månader till ett år. Annars pratar vi nog om fyra-fem månader. Just nu vill jag bara ha titthålsoperationen klar så jag får vet vad det är.

 

Håkan Ericssonboisabagen@gmail.comBoisabagen2023-06-21 11:18:00
Author

Fler artiklar om Varbergs BoIS